İnsanlığa Yol Gösteren İmam

Sa, 07/03/2017 - 14:23

İnsanlığa Yol Gösteren İmam

Tarih, insanlığın sinesine kazmış olduğu ihtilaflı konularla doludur, günümüz insanınıda aynı ateş içinde yanmaktadır ve yanıyor. Gün geçtikçe mukaddes İslam dini hakkında tarihin yanlış bilgilendirilmesi yüzünden aynı yanlışlığın üzerine benzinle gidilerek günümüzde insanın fıtratına yakışmayan cinayetler işlenmekte; perde arkasındaki cinayet şebekesinin hedefindeki var olan Müslümanlar'ın kimliğine kara bir leke sürmek istemekteler. Bilhassa şer güçlerin gayesi neslicedide mukaddes İslam dinini kan döken ve fitne çıkaran bir din olarak tanıtılması istenilmekte veya yanlış bir din öğreterek ellerine silah verilmek suretiyle birbirini İslam adına savaştırıyorlar. Bunu çok net bir şekilde günümüzde görmekteyiz; Bu acı manzaraya sessiz kalan Müslümanlar veya cinayeti işleyenlere destek olanlar onlara lojistik destek sağlayanlar ya bu Ümmet'in hainleridirler veya perde arkasındaki oyunu fark etmemekteler.

Bu cinayetlerin senaryosunu çizen hain elleri çok iyi tanıyan müminlerin emiri İmam Seyyid Ali Hamaney'i (damet berakatuhu) Ümmet'in derdine deva gençlerinede yol gösterici mesajıyla kanayan yaraya parmak basmıştır. Bu hakimane ve alimane konuşması Batı'nın karanlık dünyasında demokrasi adı altında yaşamakta olan ezilmiş insanlara kurtuluşun yolunu göstermştir. Bu mektup eylemiyle dünya siyasetlerine de yön vererek gençlere yeni bir hedef tayin etmiştir. Ve Müslümanlar'ın da kan ağlayan göz yaşlarına deva olmuştur.

Hayatın şifa kaynağı olan Kur’anKerim'den ve ecdadından ilham alarak asrımızın gençliğine ufukta kendilerini bekleyen saadet ve mutlu günlerin reçetesini sunmuştur. Bu reçete ilim, hikmet ve marifetle hayata yönveren ilkelerle fıtratlarındaki nura dönüş yapmalarını istemektedir. Ümmet İmam'ı İmam Hamaney hayatın kaynağı olan önemli iki ilkeden almış olduğu ilhamla yazmış olduğu cihan şümul mektubuyla beşeriyete hayat yolunu göstermiştir.

‘’Ey iman edenler! Hayat verecek şeylere sizi çağırdığı zaman, Allah ve Resulu'nun davetine icabet edin. Ve bilin ki, Allah kişi ile onun kalbi arasına girer ve siz mutlaka Onun huzurunda toplanacaksınız.’’8/24

Allah Resulu şöyle buyurmuştur:

<<Ben size iki ağır emanet bırakıyorum eğer sizler bu iki emanete sımsıkı sarılırsanız benden sonra asla dalalete gitmezsiniz; onlardan biri Allah’ın Kitabı Kur’an-iKerim ikincisi ise benim (itretim) Ehl-i Beyt'imdir Zira bu ikisi birbirinden asla ayrılmayacaklar ta HavzKevser'de bana gelinceye kadar.>> Tirmizi , Nesai ve Ebu Davud.

Evet! Vahyin ana kaynaklarından almış olduğu manevi hazla kurmuş olduğu irtibat neticesinde oldukça kritik ve hassas bir dönemde sunmuş olduğu bu davet mektubu ölü kalplere hayat vermektedir. 

Peygamber döneminde müminler muhatap alınarak ölü bir kalbin yeniden hayat bulması için sunmuş olduğu İlahi davetin evrenselliğini dikkate alarak bugün Peygamber'in davasını üstlenmiş olan İmam Hamaney'i ölü kalplere hayat veren İlahi davetin çağırısını yeniden gündeme koymuştur. Kalbinden vurulmuş ölü bir hayat yaşayan beşeriyeti şifa kaynağı olan Kur’an ve Ehl-i Beyt Mektebi'ne davet etmiştir.

Bu davet mektubunun metninde düşünme, tefekkür etme ve akletme ilkeleri esas alınarak insanın kendisini bulmasını istemiştir. İnsan kendi dünyasında kendini tanımaz cahil olursa ve kendi hakikatınıda tanıyamamışsa bugün yaşanılan vahşeti yaşamış olacak; öyle bir yaşam yaşanacak ki vahşi canavarların dahi yapmadığını insanım ve müslümanım diyenler yapmış olacaktır.

Bu acı ve oldukça üzücü olayların İslam Ümmeti'nin sinesine vurmuş olduğu hançerden fışkıran kan İslam ümmetini derin bir yasa boğmuştur. Buna binaen Veliyül Emr İmam Hameney'i özelde gençleri genelde tüm insanlığı insanlık düşmanının perde arkasındaki sihirbaz oyunlarını fark etmeleri için düşünmeye ve kendisini bulmaya davet etmiştir.

Düşmanın bu sihirbaz oyununu bozabilmenin yolu Musa’nın asasının ilham kaynağı olan kaynaktan beslene bilmek için özgür bir akıl İlahi bir tefekküre davet etmektedir. Bu İlahi davet ayetin metnindeki Allah ve Resulu'nun davetine icabetin aynısıdır.  Bu sözümü düşünün ve aklın süzgecinden geçirin göreceksiniz ki ayeti celilenin metnindeki ifade bugünün sorumlu makamını size gösterecektir. Aksi halde tarihe saplanır günümüzü unuturuz ve şer güçlerin sömürü aleti oluruz onların dünyası için müslüman kanı akıtarak müslüman kanıyla onların bağ ve bahçelerini sular onlara güzel bir hayatı armağan ederiz.

Muhammed Avci

 



Yeni yorum ekle