IŞİD’e karşı hareket komedyası

Pa, 05/03/2017 - 16:24

İD’e karşı hareket komedyası

Suyu bulandıran kendini körfeze atmak istiyor. Fransa’nın bir redd oyuyla kabul etiği Charles de Gaulle isimli uçak gemisinin körfeze hareket edecek olması bir sürü soruyuda beraberinde getirdi. Fransa’nın içinde onca sorun dururken güya IŞİD’e karşı mücadele şovalyeliğine soyunması hiç inandırıcı olmadı doğrusu Carliye Hebdo'nun bununla alakalı olması ilk akla gelen şey. Batı  ve Amerika bir süredir süren hava hareketiyle komedileri aratmayan pek çok ilke imza attı. Yanlış mevzileri vurma insani yardımları IŞİD’e atma sivilerin bölgesini bombalama, ne olduğu belirsiz gayri insani yardım hizmet kime?! Acaba bu uçak gemisiyle bu sefer IŞİD’e ne tür bir yardım götürülüyor ne tür lojistik destek sağlanma peşinde. Nükleer donanımdan bahs ediliyor ülkelerinde yapamadıkları deneylerimi yapmak istiyorlar. Ne tür bir kaos yaratmak istediklerini zaman gösterecek. Binlerce soru söz konusu, ancak son soruda dahi bir yardım, ipucu yok IŞİD’e karşı hareket yani IŞİD’e doğru hareket birlik harekatı zira bugüne kadar yaptıkları bunu teyit etmekte. Fransa'nın eski başbakanı şöyle demekte IŞİD küstah ve kibirli batı politikasının biçimsiz çocuğudur. Batı'nın bu gerçeğine vurgu yapan başkan bu kaosdan Amerika ve Batı'yı sorumlu tutması kendilerinin kendilerine itirafıdır. Chalie Hebdo saldırısı IŞİD’en önceki göz ağrıları El -Kaide üstlenmiş gibi yani bütün çirkef işler Amerika Batı evinin evladıdır. Afganistan’da başlattıkları ifsatları tüm Ortadoğu'ya yayarak vahşet dünyası yaratmadaki ustalıklarını gözler önüne serdiler.

IŞİD’e karşı sergiledikleri tavır IŞİD’in döktüğü kanla beslendiklerini gözler önüne serdi. Amerika ve Batı hiçbir zaman bu şekilsiz çocuktan vazgeçmiyecektir çünkü onların amel ve amaç çocuğudur. Ona başka kardeşler ekleyecektir belki içlerinden başkalarıda 10-15 Yıl sonra yada daha evvel Charlie Hebdo saldırısı körfeze gidecek uçak gemisiyle ilgili itiraflarda bulunacak ama zamanı geçmiş bilgilerle yine egolarını teselliye çalışacaklar. Zira mertliğin savaş meydanını çoktan terk ettiler güya mizansen bir özgürlük yolu tuttular kutsalları aşağılamada tanımamada basın özgürlüğü adıyla bu zavallı dergi,düşünce ve cesareti nereden alıyordu acaba? Birilerinin direktifleri onları cesaretlendirmiyormuydu? Entegrasyon, diyalog ve ılımlı İslam diyerek insanların  gözlerine baka baka karikatürleri çizdirip çizdirdiler. Artık Müslümanlar basiret gözleriyle olayları tahlil etmekteler. Maşaların zavalılığını bilmekteler. Asıl failler birlik resminde boy veren yarattıkları terörizimle bir birlerine destek sağlayanlardır. Eğer bir günah keçisi aranmıyorsa El-Kaide’nin, IŞİD’in ve bu küstah karikatüristlerin fail babaları sorgulanmalıdır.

Artık her Allahu Ekber diyen, yüzüne maske takıp eylem yapanı  Müslümanlar'a mal etme zamanı geçmiştir. Yakın zamanda tüm bu zavallı ölüm makinalarına dönderdikleri tüm bu zavallı insan görünümlüler onların baş belası olacaktır, zira ne ekilirse o biçilir.

Kevser Şimşek



Yeni yorum ekle