Büyük Şeytanın Yeni Hilesi 1

Pa, 05/03/2017 - 16:01

Büyük Şeytanın Yeni Hilesi 1

Nato zirvesi sonrasında İŞİD`le ilgili konuşan Amerika başkanı Barak Obama Amerika siyasetinin Nato liderlerinin siyasi anlayışlarının çelişik yüzlerini birkez daha gündeme getirdi. Büyük bir emekle kurup meydana getirdikleri katliamcı, soykırımcı sözde müslüman İŞİD çetesini Ortadoğu ve müslümanların başına bela ettiğini düşünüp anlamadan büyük bir pişkinlikle İŞİD’in kötülüklerinden bahsedip halklarını ve ülkelerini korumak adına direnişe geçen Peşmergelere İŞİD’e karşı yardım edeceğinden bahsetmesi doğrusu pes dedirtecek cinstendi. Bu merhamet neden?

Yıllardır bu halka Amerika bu zulmü yapmıyor muydu zaten, İŞİD’in onların yerine bunu yapması daha makbul değil miydi? Dünün Amerika ve Batı'nın umudu Irak-Şam İslam (!) devleti bugün neden diskalifiye edilmek isteniyor. Yolunda gitmeyen ne?

Gerek Siyonist İsrail`i, Amerika`yı, Nato`yu, Suud'u, T.C ve onların tüm yardımcılarını endişelendiren şey ne?

Dün İŞİD`in ilerleyişi için tüm yolar açılırken bugün gevelenen bu sözler hangi rahatsızlığın hangi tutmayan hesabın tercümanı? Yolunda gitmeyen ne?

İŞİD’in yeterince katliam yapmaması mı? Ya da İslami değeri çiğnememesi mi? Yada bütün insani değerleri ayaklar altına almaması mı? Elbette hiçbiri değil, zira İŞİD onların katliam birikimlerini onların dahi ağızlarını açık bırakacak şekilde uyguluyor. Şimdiye kadar gündeme gelmeyen bu yardım neyin nesi oluyor? Tüm yapılanlar hatırlanmayarak bu 99 luk dönüş niye Amerika ve Batı sömürüsünün mezhebi ayrılıklar bölünmeler üzerine yapılageldikleri herkesin malumu. Amerika yıllardır Sünni - Şii çatışması yaratarak Ortaduğu halklarını karşı karşıya getiriyordu.

İran İslam Cumhuriyeti’nin duyarlı, bilinçli, fedakar çalışmaları Allah’a şükürler olsun ki müslümanların bu virüsün nereden yayıldığı konusunda fikir sahibi kılmıştır. Gerek Suriye’deki ve gerek Irak’taki dayanışma vahdetin bereketiyle olmuştur. Onların beslendiği yürüdüğü bu yol büyük bir yokuşa dönüşmüş, bu yardım çığırtkanlığın asıl gayesi bu en büyük silahı yeniden ele geçirmek çabasıdır.

Amerika ve Batı'nın tutmayan bir diğer siyasetide Kürtler oldu. Ne yazıktır ki Kürtler tarih boyunca bölünüp parçalanarak çoğu zaman zalim güçlerin çıkarları uğruna düşman edildiler. Lozanda tüm zalim güçlerin hem fikirliğiyle bu tescillendi. Onları dört ayrı haritaya bölerek ayrı ayrı ülkelerin sömürüsüne bıraktılar. Asimile etmek için savaş zamanlarının din kardeşleri savaştan sonra ganimet malı gibi paylaşıldılar.

Sir A. Douglas savaştaki kaybını Lozan masasında işbirlikçileri sayesinde büyük bir kazanıma dünüştürmüştü. Siyonist İsrail’in emriyle gerek Amerika gerekse müttefikleri yıllarca kirli siyasetlerini bu bölünme üzerinden yürüttüler. Kürtler için kimliklerini ifade etmek suç unsuru sayıldı. Müttefikleri olan Türkiye her türlü zulmü onlara uyguladı. Birileri dağda kimlik mücadelesi verirken diğerleri onlara düşman edildi. Halklar sürgün edilip soykırıma uğratılarak Siyonistlerin Ortadoğu planının hazırlığı yapıldı.

Bu kaoslu meydan Amerika ve müttefiklerinin pazar yerine dönüştürüldü ve şimdi o pazarın ellerinden çıkma korkusunu yaşıyorlar. Rojova’daki özerklik Kürtler'i saflarına çekememeleri Suriye’deki yenilginin etkenlerinden biriydi. Şimdi Irak’ta aynı şeyle karşı karşıyalar. Dün halklara terörist diye tanıtılan PKK, bugün halkının koruyucusu konumunda. Sadece halkını değil bölgedeki halkları Amerika ordusu katil İŞİD’en koruma mücadelesinde.

Büyük Şeytanın hileleri neticesinde birbirlerine karşı duran Peşmerge ve diğer Kürt gruplar dahi İslam'ın fedakar askerleri bu azılı düşmanlara karşı bileşip omuz omuza savaş vermekteler insanlığın asıl düşmanlarına karşı. Oysa büyük şeytanın hedefi bunun tam aksiydi. Bunca planın tutmaması sarf edegeldikleri sözlerin insanlık namına yapmayı düşündükleri yardımların nasıl yardımlar olduğunu kestirmek hiçte zor değil.

Katil İŞİD’in katliamları için nasıl zemin hazırlandıysa bugünde yardım bahanesiyle bu birlikteliği, bu halk direniş ve uyanışını yok etmek isteyen yardım ordusunun hazırlığıdır. Zira Amerikan siyaseti adeta bu tür yardımlarla işleye gelmekte. Kirli siyasetlerle yürümekte halklara yardım etmek sanki halkların ricası gibi gösterilmekte. Amerikan tarihi bu kirli yardımlarla dopdoludur. Çağın Hüseyini İmam Humeyni (r.a) Allah ondan razı olsun Amerika’yı büyük şeytan olarak nitelemesinin doğruluğunu bir kez daha müşahade ediyoruz. Bugün insanlığa bu zülmü reva görenler atalarının izinden gitmekteler, kısaca tarihlerine göz atmak yeterli olacaktır.

devam edecek…

 

Kevser Şimşek



Yeni yorum ekle