Hizbullah: Bazı Arap Rejimleri ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e Taşınmasını Teşvik Etti

Çar, 28/02/2018 - 20:53

Lübnan Hizbullahı, Amerika'nın Tel Aviv'deki Büyükelçiliğini işgal altındaki Kudüs'e taşıma kararını kınadı.

Welayet News - Lübnan Hizbullahı yayınladığı bildiriyle; ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliğini 14 Mayıs 2018’de işgal altındaki Kudüs’e taşıma kararını kınadı.

Hizbullah, "ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınacağı zamanın açıklanması, ABD Başkanı Trump’ın düşmanca politikalarının tamamlamıştır." dedi.

ABD Büyükelçiliğinin taşınacağı zamanın Siyonist İsrail rejiminin kuruluş yıldönümünde olması; Arap ve Müslümanların aşağılanmasının devam ettiğini; Arap ümmetinin, İslam’ın ve dünyanın ABD hükumeti için bir değeri olmadığını göstermektedir.

Lübnan Hizbullah hareketi; Trump'ın Kudüs'te büyükelçilik açacak olmasını, Filistin meselesini unutturmak ve Kudüs'ü Yahudileştirmek hedefi çerçevesinde olduğunu vurguladı.

Hizbullah yayınladığı bildiride; Kudüs’ün bütün dinlerin takipçileri ile bağlantılı olduğunu vurgulayarak; özgür devletlerin, milletlerin ve etkili kuruluşların işgalci Siyonist rejimin Müslüman ve Hıristiyanların mukaddesatlarına zarar vermesini engellemek için çaba göstermeleri gerektiğini belirtti.

Lübnan Hizbullah hareketi, işgal edilen Filistin topraklarının geri alınmasının tek yolunun direniş ve intifada olduğunu bildirirken, bazı Arap rejimlerinin gizli işbirliklerinin, Amerika'nın büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararında etkisinin olduğunu ve bu durumu hızlandırdığını söyledi.



Yeni yorum ekle