Yemen Tasarısı ABD ve Suud Koalisyonun Yenilgisidir

Sa, 27/02/2018 - 19:31

Yemen İnkılabı Yüksek Komitesi Başkanı yaptığı açıklamada, BMGK’da İngiltere’nin tasarısının reddedilmesine ve Rusya’nın sunduğu tasarının kabul edilmesini değerlendirdi.

Welayet News - Yemen İnkılabı Yüksek Komitesi Başkanı Muhammed el Husi, BMGK’da İngiltere’nin Yemen hakkındaki tasarısının veto edilmesi ve Rusya’nın tasarısının kabul edilmesine gösterdiği tepkide; “Bu, Yemen aleyhindeki saldırgan Amerika ve Suud koalisyonun siyasi yenilgisidir” dedi.

Husi; İngiltere’nin önerisinin veto edilmesi, ABD’nin Yemen aleyhindeki dosyasının yok olmasının başlangıcıdır ve bu olay mütecaviz koalisyonun, bir yıldır Yemen füze kalıntılarını ABD’ye gönderdiğini ve BMGK temsilcilerini davet etmeye çalıştığını ortaya çıkardı.

Husi, “Onlar böyle bir günü bekliyorlardı ama sonuçta siyasi başarısızlıklarını, dünya insanlarının gözünden görmediler.” dedi.

BMGK, Pazartesi akşamı Yemen aleyhinde iki tasarıyı incelemek amacıyla toplantı düzenledi.

İngiltere tarafından sunulan ve Rusya tarafından veto edilen birinci tasarı, İran’ın Ensarullah’a silah gönderdiği için baskı uygulanmasını içeriyordu.

Rusya tarafından sunulan ve 15 oyla kabul edilen ikinci tasarı ise; Yemen'de uygulanan silah ambargosunun ve yaptırımların denetlenmesi ile raporlanmasından sorumlu panelin görev süresinin 26 Şubat 2019'a kadar uzatılmasını içeriyordu.



Yeni yorum ekle