Nasrallah: Netanyahu Refah'a Girse de Girmese de Savaşı Kaybetti

Per, 14/03/2024 - 11:34

Hizbullah Genel Sekreteri, Lübnan'daki direnişin işgalcilere çeşitli düzeylerde büyük kayıplar yaşattığına değinerek şu ifadelerde bulundu: ‘Gazze’yi destekleyen cephelerin tamamı Filistin'in yanında kaldı ve Netanyahu Refah'a girse de girmese de savaşı kaybetmiş durumdadır.’

Welayet News  - Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, dün akşam Güney Lübnan’da Mübarek Ramazan Ayı münasebetiyle yaptığı konuşmada, Ramazan Ayını tebrik ederek,  Gazze’deki gelişmelere ve farklı cephelerde direniş ve Siyonist düşman arasında devam eden savaşa değinerek şunları söyledi: ‘Gazze Şeridi'ni destekleyen cepheler, mübarek Ramazan ayında da meydanda olacaktır.

Gazze'ye destek sadece maddi ve askeri destekle sınırlı değildir. Özellikle küresel sessizliğin gölgesinde düşmanın Gazze halkına karşı işlediği feci suçlara şahit olduğumuz bu günlerde Filistin halkına dua yoluyla da destek olabiliriz.

Gençlerin cihada olan ilgisi iman kültüründen ve Kur'an'dan kaynaklanmaktadır ve bunu şehadete olan aşkta ve şehitlerin vasiyetlerinde görüyoruz. Şehitler bu dünyadan ahirete girdiklerinde mutlu bir şekilde Allah'a kavuşurlar. Çünkü şehadet mutluluk ve saadet vesilesidir.

GAZZE HALKININ DİRENİŞİ VE KARARLILIĞI MUCİZE GİBİDİR

Hizbullah Genel Sekreteri konuşmasının devamında şehit ailelerine ve onların fedakârlığına değinerek şunları söyledi: ‘Şehit aileleri arasında huzuru, razılığı ve onuru görüyoruz ve buna Gazze'de, Batı Şeria'da, Lübnan'da, Irak'ta her gün şahit oluyoruz. Şu anda İslam ümmetinin karşı karşıya olduğu en büyük acılardan biri de işgal altındaki Filistin'de büyük şeytanların ve bu gaspçı rejimin varlığıdır.

Burada bizim sorumluluğumuz bu rejime karşı durmaktır ve sabırlı olmalıyız, çünkü bu imtihanda canımızı, malımızı feda etmek zorundayız. Bugün, gaspçı düşmanla savaşın altıncı ayına girmiş bulunmaktayız ve Gazze’yi destekleyen cepheler, Gazze'deki halk ve Filistin direnişi hâlâ düşmana karşı cesurca ayakta durmaya devam etmektedir ve Gazze halkının gösterdiği kararlılık ve direniş mucize gibidir.

Mücahitlerden ve Gazze halkından gördüğümüz bu sabır hayret vericidir ve birçokları için bu sabrın ve fedakârlığın sebebinin ne olduğu bir soru işaretidir. Onlara bu derecedeki bir sabır ve metanetin sebebinin Kuran kültürü olduğunu söylüyoruz.’

NETANYAHU REFAH'A GİRSE DE GİRMESE DE SAVAŞI KAYBETTİ

Seyyid Hasan Nasrallah, Aksa Tufanı Operasyonunun sonuçlarına değinerek şunları söyledi: ‘Aksa Tufanı Operasyonu, gaspçı Siyonist rejimin bölgedeki varlığına ve geleceğine büyük zarar veren büyük ve stratejik kazanımların gerçekleşmesine yol açmıştır. İşgalci rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun “Eğer Refah'a girmezsek savaşı kaybederiz” dediğini duyduk.

Ben Netanyahu'ya şunu söylüyorum, “Refah'a girseniz bile savaşı kaybedeceksiniz.” Netanyahu, 6 ayın ardından açıkladığı tüm hedefler konusunda hatta bir zafer resmine bile ulaşamadı. Bunun sonucunda da Amerikalılar ve Avrupalılar İsraillilere Gazze'deki direnişi yok edemeyeceklerini söyler oldular.’

Hizbullah Genel Sekreteri, Siyonist rejim, Amerika ve Batı'nın direnişe karşı başlattığı medya kampanyalarına ve psikolojik savaşlara ve maalesef Arap ülkelerinin de onlarla işbirliği yaptığına değinerek şunları söyledi: ‘Bazı Arap uydu kanalları, büyük çabalara rağmen Gazze halkının duruşunu ve iradesini etkileyemedi.’

FİLİSTİN DİRENİŞİNİN MÜZAKERELERDEKİ TUTUMU AKILLICA VE MANTIKLIDIR

Seyyid Hasan Nasrallah, geçtiğimiz günlerde Kahire'de yürütülen Gazze ateşkes görüşmeleri hakkında da şu ifadelerde bulundu: ‘Düşmanın yenilgisinin bir diğer göstergesi de Hamas'ın Filistin direnişi ve direnişin tüm eksenleri adına müzakerelere devam etmesi ve hiçbir zaman zayıf bir konumda kalmaması ve düşmana şartlar koşmasıdır. Direnişin tutumu akıllıca, mantıklı ve dini bir duruştur ve Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulması gerektiğini vurgulamaktadır.

Direnişin Gazze'ye yönelik saldırının durdurulması gerektiğini vurgulayan tutumu yüzde yüz doğru, onurlu, ahlaki ve insani bir tutumdur ve hepimiz bunun arkasında durmalıyız. Bugün mesele sadece birkaç günlük ateşkes sağlamak değil, düşmanın Filistin halkına yönelik suçlarının, cinayetlerinin ve saldırılarının kalıcı olarak sona ermesinin gerektiğidir.

Güney Lübnan cephemiz, Filistin direnişi ve Hamas liderliğinin yanında durmaya devam edecektir ve Filistin direnişinin müzakerelerde sunduğu şartlar kesinlikle doğrudur. Ne kadar uzun sürerse sürsün, ne kadar fedakârlık gerekirse gereksin, Gazze'ye destek olmaya devam edeceğiz.’

BİDEN İSRAİL'E SİLAH GÖNDERMEYİ BIRAKIRSA GAZZE'DEKİ SAVAŞ DA DURACAKTIR

Hizbullah Genel Sekreteri, Amerikalıların, aralarında Netanyahu'nun da bulunduğu Siyonist liderlerle görüş ayrılıkları konusunda başlattığı ve ABD hükümetinin İsrail'in saldırılarını önleyemeyeceğini söylediği propaganda manevraları hakkında şunları söyledi: ‘ABD Başkanı Joe Biden'ın Gazze'ye karşı savaşı durduramayacağına kim inanıyor? Biden İsrail'e silah göndermeyi bıraksaydı bu savaş dururdu.

Biden, Gazze'ye havadan yiyecek bırakarak dünyayı kandırmak istiyor ama bu, mevcut ABD hükümetinin aptal bir hükümet olduğunu kanıtlıyor.’

Nasrallah aynı zamanda Yemen cephesi ve Yemenilerin Gazze halkına verdiği destek hakkında ABD ve İngiltere’nin Yemen'e karşı 24 saat devam eden saldırılarının Yemen savaşçılarını İsrail gemilerini hedef almaktan vazgeçiremediğini söyledi.

İSRAİL ORDUSU KAYIPLARININ GERÇEK İSTATİSTİKLERİNİ GİZLİYOR

Seyyid Nasrallah ayrıca, Lübnan direnişinin saldırıları sonucu işgal altındaki Filistin'in kuzey cephesinin felç olduğuna değinerek şunları söyledi: ‘Son haftalarda direniş operasyonlarının yoğunlaşması nedeniyle düşmanın pasifliğinin ve Siyonist yerleşimcilerin öfkesinin arttığını görüyoruz.’

Hizbullah Genel Sekreteri, İmam Musa Sadr'ın 1975'teki Filistin ile ilgili konuşmasına değinerek şu açıklamalarda bulundu: ‘İmam Musa Sadr, 1975 yılında yaptığı bir konuşmasında Filistin halkının başından geçenleri Aşura olayına benzetmiş ve Kudüs yolunda şehit olmaya hazır olduğunu açıklamıştı. Bugün Lübnan'da bazı bilindik kesimler, Lübnan direnişinin operasyonlarının Gazze'ye faydası olmayacağını söylüyorlar.

Bu kimselerin söyledikleri sözler yanıltıcı ve aldatıcıdır ve keşke özellikle bu savaş sırasında Siyonist yetkililerin işgal altındaki Filistin'in kuzey cephesine ilişkin sözlerini duysalardı. Bütün İsrailliler, bu rejimin ordusunun Hizbullah savaşçılarıyla olan savaştaki mali ve insani kayıplara ilişkin gerçek rakamları gizlediğini biliyor. Siyonist rejim ordusunun askerlerine, tanklarına ve teçhizatına yönelik saldırılarımıza ilişkin çok sayıda belge hazırladık.

Siyonist rejimin Savunma Bakanı Yoav Gallant ve işgalci rejim ordusunun Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İsrail güçlerinin Gazze ve Kuzey Cephelerinde ağır bedeller ödediğini defalarca itiraf etti. Ölen Siyonistlerin sayısı İsrail ordusunun açıkladığından çok daha fazladır.’

Nasrallah, Siyonistler arasındaki mevcut ihtilaflar ve İsrail ordusuna katılma çağrısının ardından Haredi Yahudiler arasında yaşanan son gerilime değinerek şunları söyledi: ‘Düşman ordusunun, görevlerinin sadece Tevrat okumak olduğunu düşünen Haredileri cezbetmek için yaptığı eylem, bu ordunun asker ve subay sayısında sorun olduğunu göstermektedir. Siyonist rejim ordusu 14 bin 500 kuvvet toplayarak Haredileri de orduya katmak istiyor. Direniş her gün şehitlerinin isimlerini iftiharla anıp törenler düzenlerken, düşman ölü sayısını saklıyor ve ölü sayısının açıklanmasının bu orduyu nasıl etkileyeceğini biliyor.

HİZBULLAH'IN CAYDIRICILIĞI İŞGALCİLERİN LÜBNAN'A SALDIRMASINI ENGELLİYOR

Seyyid Hasan Nasrallah sözlerine şöyle devam etti: ‘Güney Lübnan'daki ekonomik kayıplar, Siyonistlerin işgal altındaki Filistin'deki büyük kayıplarıyla karşılaştırılamaz. Kim direnişin Güney Lübnan'da neler yaptığını değerlendirmek istiyorsa, direnişin caydırıcılığının düşmanın Lübnan'a saldırmasını nasıl engellediğine baksın.

Gazze hala dimdik ayaktadır ve direnmektedir. Güney Lübnan, Irak ve tüm direniş gruplarının cephesi de düşmana karşı açıktır. Zafer nihayetinde sabırlı olanların olacaktır. Siyonist rejim ordusunda ve toplumunda yorgunluk belirtileri görüyoruz. Hepimizin görevi ve sorumluluğu ayakta durmak ve direnmektir ve direniş ekseni güçlü, düşman ise zayıf konumdadır.’

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah konuşmasının sonunda Gazze'ye destek için ABD'nin yanı sıra dünyanın dört bir yanında gösteriler düzenleyen tüm özgür ruhlu insanlara teşekkür ederek, Biden'a karşı baskının ve İsrail'in saldırılarına karşı muhalefetin devam etmesi çağrısında bulundu ve “Bu baskılar Filistin halkına yönelik saldırının durdurulması için bir umut penceresi açabilir” dedi.



Yeni yorum ekle