Hasan Nasrullah Hamas heyetini kabul etti

Çar, 13/03/2024 - 09:41

Hizbullah Genel Sekreteri, hareketin Gazze Şeridi'ndeki Başkan Yardımcısı Halil el-Hayya başkanlığındaki üst düzey bir Hamas heyetini kabul etti.

Welayet News  - El-Meyadin’in bildirdiğine göre, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, hareketin Gazze Şeridi'ndeki Başkan Yardımcısı Halil el-Hayya başkanlığındaki üst düzey bir Hamas heyetini kabul etti.

Görüşmeye ilişkin bir açıklama yapan Hizbullah, Seyyid Nasrullah ve Hamas heyetinin Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki savaş alanındaki son gelişmelerin yanı sıra çoklu destek cephelerini ele aldıklarını belirtti.

Toplantıda ayrıca "Gazze'ye yönelik saldırının sona erdirilmesi ve Direniş'in Filistin davasına ve Filistin halkına hizmet eden koşullarının karşılanmasını sağlamak üzere devam eden müzakerelerin seyri" de ele alındı.

El-Meyadin, bu toplantının, Direniş Ekseni'nin çeşitli grupları arasında, geçen yıl 7 Ekim'de savaşın başlamasından bu yana devam eden ortak iletişim ve koordinasyon çerçevesinde gerçekleştiğini bildirdi.

Seyyid Nasrullah daha önce de Hamas, Filistin İslami Cihad Hareketi ve Gazze Şeridi ile Batı Şeria'da faaliyet gösteren diğer direniş grupları da dahil olmak üzere Filistin Direnişi’nin çeşitli liderleriyle bir araya gelmişti.



Yeni yorum ekle