Siyonist İsrail Masum İnsanlardan İntikam Almaktan Başka Bir Şey Yapmadı

Sa, 13/02/2024 - 16:29

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Hazreti Ebulfazl Abbas'ın veladeti ve gaziler günü münasebetiyle bir konuşma yaptı.

Welayet News  - Konuşmasında Devrim Muhafızları Günü dolayısıyla İran'ı tebrik eden Nasrullah, ''Direniş ekseninin bugünkü durumu ve gücü İslam Devrimi sayesinde gerçekleşmiştir. Devrim Muhafızları Ordusu, Filistin, Lübnan ve bölgedeki tüm direniş hareketlerinin gerçek destekçisidir.'' dedi.

Hasan Narullah, Gazze'deki gelişmelere ilişkin, ''Siyonist düşman, sivillerden ve masum insanlardan vahşice intikam almaktan başka bir şey yapmamıştır. Düşman 130 gün süren savaşta hedeflerine ulaşamadı. Gazze halkının direnişi ve fedakarlığı tarih boyunca benzeri görülmemiştir.'' değerlendirmesinde bulundu.

Abluka altındaki Gazze'de yaşananlar ve Gazze sakinlerinin zor durumuna değinen Nasrullah, dünya vicdanının hareket geçmesi gerektiğini vurguladı.

Hasan Nasrullah, Hizbullah'ın direniş eylemleri hakkında, ''Ahlaki ve dini değerlerimize göre direniş olarak Gazze'yi destekliyoruz. Bu konuda kimsenin sözüne veya suçlamasına aldırış etmeyiz.'' açıklamasını yaptı.

'Güçlü İsrail tüm bölge için tehlike'

İşgalci rejimin kurulmasının bölgedeki tüm krizlerin başlangıcı olduğunu ve Lübnan tarihinin de bu konuya tanıklık ettiğini anlatan Seyyid Hasan Nasrullah, "Güçlü bir İsrail tüm bölge için tehlikedir. Bölge ülkelerinin çıkarları Siyonist rejimin yenilgisindedir." diye konuştu./mehr



Yeni yorum ekle