Lübnan'da kritik görüşme; Abdullahiyan ile Nasrallah bir araya geldi

Cu, 13/10/2023 - 14:09

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Lübnan'da Hizbullah Genel Sekreteri ile bir araya geldi.

Welayet News  - Lübnanlı yetkililerle görüşmek üzere Beyrut’a giden İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah ile bir araya geldi.

Bu görüşmede, özellikle Aksa Tufanı operasyonu sonrası bölgede yaşanan son olay ve gelişmeler, İsrail'in Gazze'ye yönelik aralıksız saldırıları, tüm Gazze halkına karşı işlenen vahşi suç ve cinayetler ve Mescid-i Aksa'da yaşananlar ele alındı.

İran Dışişleri Bakanı, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile de bir araya gelerek, Filistin'deki gelişmeler başta olmak üzere bazı ikili ve bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Emir Abdullahiyan Beyrut’a vardığında şunları söyledi: ‘Netanyahu ve Siyonist rejimin özellikle son aylarda işlediği suç ve cinayetlere karşı başlattıkları Aksa Tufanı operasyonu ve direnişlerinden dolayı Filistin halkını selamlıyorum.

Biz, İslam ülkeleri ve halklarının Gazze ve Filistin halkına karşı işlenen savaş suçlarının devam etmesine müsamaha göstermeyeceğini yüksek sesle haykırmak için bugün Beyrut'tayız.

İran, Filistin direnişine siyasi, uluslararası ve medya desteğini güçlü bir şekilde sürdürecektir.

Bazı Batılı yetkililer bana sahte İsrail rejimine karşı yeni cepheler açılmasının mümkün olup olmadığını sordular. Doğal olarak savaş suçlarının devam etmesi ve Gazze'ye yönelik insani kuşatmanın devam etmesi durumunda, diğer direniş hareketleri tarafından her türlü karar alınması ve eylemde bulunulması mümkündür.’



Yeni yorum ekle