Hizbullah İsrail’in her türlü saldırı ihtimaline karşılık vermek için hazırdır

Cu, 16/03/2018 - 09:53

İsrail’in Lübnan’a saldırma ihtimalini geçersiz sayan Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreter Yardımcısı, ancak Hizbullah’ın İsrail’den gelebilecek her türlü saldırıya karşılık vermek için de her açıdan hazırlıklı olduğunu vurguladı.

Welayet News - Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Reuters Haber Ajansına verdiği röportajda, Hizbullah’ın Lübnan’da güçlü bir konum ve nüfuza sahip olduğunu belirterek, “Hizbullah’ın azılı düşmanı İsrail’in Lübnan’a saldırma ihtimali bulunmuyor ama yine de İsrail’in olası her türlü saldırısına karşılık vemek için hazırız” dedi

Reuters’in bildirdiğine göre, Suriye iç savaşı sekizinci yılına girerken krizin çözümü için ufukta bir belirtinin olmadığını ve Suriye savaşının en az iki yıl daha süreceğini diyen Şeyh Naim Kasım, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın bu ülke krizini sonladıracak her türlü siyasi çözümün dışında bırakılamayacağını söyledi.

Beşşar Esad’ın azledilmesi veya devre dışı edilmesiyle Suriye’de hiçbir çözümün olmayacağını belirten Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, “Suriye krizinin çözümü Beşşar Esad ile birlikte olmalı ve gerçekte Beşşar Esad bu ülkedeki sorunun çözümü için gerekli olan geçiş noktasıdır” diye ifade etti.

Şeyh Naim Kasım, İsrail’in Hizbullah’a karşı yaptığı suçlama ve uyarılara ilişkin olarak, şunları söyledi: “Hizbullah’ın askeri kabiliyetleri, güçlerimizin konuşlanması ve proğramları hakkında asla bir şey demeyeceğim. İster kendimizin ya da müttefiklerimizin askeri gücü ister güçlerimizin konuşladığı yerler hakkında olsun askeri konuların ayrıntılarına girmek istemiyoruz. Bunlar korunması gereken gizli konulardır”.

Şeyh Naim Kasım, Hizbullah’ın gerekli olduğu sürece Suriye’de kalacağını belirtti.

Welayet News



Yeni yorum ekle