Hizbullah: Direniş Amerika'ya Asla Teslim Olmayacak

Pt, 15/04/2019 - 19:39

Hizbullah İcra Konseyi başkan yardımcısı, ABD'nin Filistin meselesini ortadan kaldırmayı amaçlayan "Yüzyılın Anlaşması"nın tehlikeli sonuçları konusunda uyarıda bulundu.

Welayet News - Hizbullah İcra Konseyi başkan yardımcısı Şeyh Naim Kasım, "Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Netanyahu’nun son hükümetinden sonra Yüzyılın Anlaşması'nın ayrıntılarını açıklayacak ve bu planı uygulayacak ve dayatacaktır." açıklamasında bulundu.

Bir merasimde konuşan Şeyh Naim Kasım, "Fars Körfezi'ndeki Arap ülkeleri ile Siyonist düşman arasındaki ilişkilerin normalleşmesi, bu planın öncesinde Arapların, Trump ve Netanyahu'ya ödemeleri gereken bir bedeldir. İşgal altındaki Kudüs ve Golan'da düşmanın egemenliğini kabul etmek, Netanyahu için yüzyılın anlaşmasıyla beraber elde edilen bir başarıdır." dedi.

El-Menar haber ajansının bildirdiğine göre, Hizbullah Hareketi yürütme konseyi başkan yardımcısı Şeyh Nebil Kavuk da bu konuya değinerek, "Lübnan'daki hiç kimse, Yüzyılın Anlaşması'nın risklerinden ve sonuçlarından güvende olacağını düşünmemelidir. Yüzyılın anlaşmasıyla, Filistinli mülteciler ve konutların yok edilme tehlikesi arttı. Düşmanın petrol ve servetimize karşı tehlike ve tehditleri gün geçtikçe artıyor. Lübnan'ın Şeba arazilerindeki hakkı, git gide daha fazla tehlikeye düşüyor." açıklamasında bulundu.

Şeyh Naim Kasım, ABD'nin Direniş Ekseni Karşısında Yenildiğini Belirtti

Hizbullah İcra Konseyi başkan yardımcısı Şeyh Naim Kasım, "Amerika Birleşik Devletleri, yönetimine, politikalarına ve ekonomisiyle beraber tüm erkan ve liderlerine hakim olacağı yeni bir Orta Doğu yaratmaya çalışıyor. Böylelikle, hiçbirimize Amerika Birleşik Devletleri'nden bağımsız ya da özgür olma yetkisi vermeyecek." diye belirtti.

Şeyh Naim Kasım, "ABD'nin Suriye'ye karşı savaşı, dünyadaki Amerikan tek taraflılığı ve dünyanın tekelleşmesi yönünde İsrail'in bölgedeki planının bir parçasıydı. Bu iki hedef, ABD’yi Suriye’yi kendi çıkarları için mahvetmeye itti. Suriye savaşı, daha önce Lübnan, Filistin, Afganistan ve Irak'taki savaşlarda tanık olduğumuz gibi Direniş Ekseni ile karşılaştığı bir duraktı." dedi.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, "ABD bugün Suriye krizini çözmek için mücadele ediyor, çünkü güç dengesi onun yararına değil. ABD, ihtimalleri değiştirmeyi hesaplıyor ama bu yönde ayakta durması ve zafer kazanma gerçeği ortadan kalkıyor." açıklamasında bulundu.



Yeni yorum ekle