Siyonist İsrail 5 bin 147 Kez Ateşkesi İhlal Etti
Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail’in imzalanan ateşkes anlaşmasından bu yana Gazze Şeridi’nde 5.147 ihlal gerçekleştirdiğini, bu saldırılarda 1.421 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve 4.983 kişinin yaralandığını açıkladı. Açıklamada ayrıca 198 kişinin alıkonulduğu, insani yardım girişlerinin vaat edilenden yüzde 35 az olduğu ve yaklaşan kışın 1,5 milyondan fazla yerinden edilmiş Filistinli için ciddi risk oluşturduğu belirtildi.
Welayet News - Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail’in imzalanan ateşkes anlaşmasından bu yana Gazze Şeridi’nde sürdürdüğü ihlallere ilişkin bir açıklama yaptı.
Açıklamaya göre İsrail ordusu, söz konusu tarihten bu yana 5.147 ateşkes ihlali gerçekleştirdi. Bu saldırılarda 1.421 Filistinli hayatını kaybetti, 4.983 kişi yaralandı.
Gazze Şeridi’nin tüm bölgelerinde her türlü müdahale ve ihlalin İsrail ordusu tarafından gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, bu ihlaller sırasında 198 kişinin alıkonulduğu kaydedildi.
Açıklamada, İsrail makamlarının Gazze’ye giren insani yardımlara ilişkin iddiaları yalanlandı. Ateşkeste vaat edilen yardım aracı sayısına kıyasla bölgeye yüzde 35 daha az tırın girişine izin verildiği bildirildi.
Hasta ve yaralıların yurt dışına çıkışına da değinilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İşgalci İsrail yönetimi, seyahat edenlerin hareketine sıkı kısıtlamalar getirdi. Gazze Şeridi’ne gidiş geliş yapması gereken 35 bin yolcudan sadece 13 bin 785’inin ayrılmasına izin verildi ve bu izinlere uyma oranı yüzde 39’u geçmedi.”
“Yaklaşan kış nedeniyle tehlike çanları çalıyor”
Kış mevsimi nedeniyle yaklaşan insani felakete karşı “tehlike çanlarının çaldığı” uyarısında bulunulan açıklamada, hâlihazırda 1,5 milyondan fazla yerinden edilmiş Filistinlinin derme çatma çadırlarda yaşadığı vurgulandı. Gazze Şeridi’ndeki toplam 270 bin çadırdan 162 bininin yıpranmış ve kullanılamaz durumda olduğunun altı çizildi.
Ateşkesin üzerinden geçen yaklaşık bir yıl boyunca İsrail güçlerinin söz konusu anlaşmanın gerekliliklerinden kaçındığı ve hiçbir şartı yerine getirmediği kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, yerle bir olan belde ve mahallelerin yanı sıra bölgede yıkılmaya yüz tutmuş ve tehlike arz eden 255 binanın bulunduğu aktarıldı.

Yeni yorum ekle