ABD: Temel hedeflerimizden biri, Hizbullah’ın nüfuzuyla mücadeledir

Cu, 20/01/2023 - 16:42

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminde yetkili Ethan Goldrich, Hizbullah'ın Lübnan'daki etkisiyle mücadele etmeyi Beyaz Saray'ın ana hedeflerinden biri olarak nitelendirdi.

Welayet News - ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Yakın Doğu İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Ethan Goldrich, Joe Biden yönetiminin Hizbullah'ın Lübnan'a yönelik oluşturduğu tehditlerin farkında olduğunu ve Hizbullah’ın bu ülkedeki nüfuzuna karşı koymak için çalıştığını iddia etti.

Ethan Goldrich şunları söyledi: ‘Lübnan'daki krizler daha karmaşık hale geldikçe, Hizbullah'ın Lübnan, ABD ve bölge için oluşturduğu tehdit konusunda tetikte olmaya devam ediyoruz.

Washington'ın Hizbullah tehdidiyle mücadele etmek için elindeki tüm araçları kullanacağına söz veriyoruz.

Aslında Hizbullah'ın etkisiyle mücadele etmek ve Lübnan'ın istikrarını ve güvenliğini güçlendirmek bu hükümetin temel hedefleri arasında yer alıyor.’

Geçtiğimiz yıllarda Amerikan hükümeti, Hizbullah'ın Lübnan'daki sevgisini azaltmak için dünyada bir kampanya yürütmeye başladı. Bu bağlamda Washington, Hizbullah'ın tamamını terörist ilan etmeleri için Avrupa ülkelerini yoğun bir baskı altına aldı. ABD ayrıca birkaç Lübnanlı bazı banka ve şahsiyetleri de Hizbullah ile bağlantılı oldukları iddiasıyla yaptırım listesine aldı.

Amerika'nın Hizbullah'a karşı eylemleri, Hizbullah'ın Lübnan'da barış ve istikrarın korunmasında ve bölgedeki terörist ve aşırılık yanlısı gruplara karşı mücadelede önemli bir rol oynadığını söyleyen uzmanlar ve siyasi analistler tarafından defalarca eleştirildi.

Amerika'nın şimdiye kadar Hizbullah'a yönelik eylemleri tam tersi bir etki yarattı ve bu grubun Lübnan'daki sevgisi arttı.



Yeni yorum ekle