Filistinli 150 Mahkum Açlık Grevine Başladı

Per, 14/10/2021 - 11:20

İslami Cihat Hareketi, harekete bağlı 150 esirin bugünden itibaren işgal rejimi zindanlarında açlık grevine gittiğini duyurdu.

Welayet News  - İslami Cihat Sözcüsü Tarık İzzeddin yaptığı açılamada, esirlerin açlık greve gitmesinin onların işgal rejiminin zindanları ve istihbarat servislerine karşı mücadelesinin aşamalı olarak büyümesi yolunda bir hareket olduğunu kaydetti.

Esirlere yardımın milli kutsal bir görev olduğunu söyleyen İslami Cihat Sözcüsü, Filistin halkından yurt içinde ve dışında Filistinli esirlere yardım etmelerini istedi. Şöyle dedi: ‘Tüm insanları, Filistinli tutuklulara yurt içinde ve dışında nerede olurlarsa olsunlar destek vermeye çağırıyoruz’

Siyonist hapishaneler örgütü, özellikle altı Filistinli esirin hapishanesinden kaçmasının ardından, mahkumlara karşı yasa dışı eylemleri yoğunlaştırdı ve onlara ağır cezalar uyguladı.

Aynı minvalde, siyonist rejimin askeri mahkemesi pazartesi günü iki esiri Gilboa hapishanesinden kaçan altı mahkuma yardım etmekle suçladı ve onlara ağır cezalar ve cezalar verdi.

Siyonist rejimin zindan işleri kurumu, 6 Filistinli esirin Gilboa hapishanesinden katıktan sonra, esirlere karşı yasadışı eylemleri tırmandırmış ve onlara karşı ağır cezalar uygulamaya başlamıştır.

Tags: 


Yeni yorum ekle