ABD'den Hizbullah Bağlantılı Kişilere Yaptırım

Çar, 12/05/2021 - 10:23

ABD Hazine Bakanlığı Lübnan'da Hizbullah ile bağlantısı olduğu bahanesiyle 7 kişiyi yaptırım listesine aldı. ABD Hazine Bakanlığı, Lübnan'da Hizbullah'a bağlı kişi ve kuruluşlara daha önce de defalarca yaptırım kararı almıştı.

Welayet News  - ABD Hazine Bakanlığı, ABD'nin Lübnan'daki aralarında Hizbullah’ın genel bütçesini ve harcamalarını denetleyen Hizbullah’ın Merkezi Finans Birimi Başkanı İbrahim Ali Daher'in de yer aldığı Hizbullah bağlantılı toplam 7 kişiye yaptırım uyguladığını açıkladı.

Washington, Hizbullah'ın Lübnan'daki popülaritesini azaltmak amacıyla Lübnan bankalarını ve şahsiyetlerini grupla bağlantılı oldukları iddiasıyla yaptırımlar listesine koyma stratejisi izliyor.

Bölgedeki özellikle Filistin’deki son gelişmeler ve Hizbullah’ın bölgedeki ABD-Siyonist İsrail çetesine karşı koymadaki kilit rolü düşünülünce Direniş Cephesi'nin ana unsurlarından biri olan Hizbullah’a uygulanan bu durum tesadüf değil.

ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Hizbullah bağlantılı toplam 7 kişiye yaptırım uygulama kararı aldığı kaydedilerek, "Bugün, ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi Hizbullah ve finans şirketi Al-Qard al-Hassan ile bağlantılı olarak 7 kişiyi belirledi.” ifadeleri kullanıldı. 



Yeni yorum ekle