Rusya: Hizbullah'ın Suriye'de Kalmasını İstiyoruz

Sa, 06/04/2021 - 17:20

Bir Lübnan gazetesi, Hizbullah heyetinin Rus yetkililerle yaptığı toplantıda Moskova'nın Hizbullah savaşçılarının Suriye topraklarındaki varlığının devam etmesi gerektiğini ifade ettiğini açıkladı.

Welayet News  - Lübnanlı el-Ahbar gazetesi bugün, muhalefet medyasında yer alan Rusya'nın Hizbullah'ın Suriye'deki varlığına muhalefet ettiğine dair iddialarına karşı şu açıklamada bulundu: "Moskova, bu iddiaların aksine Suriye'de Hizbullah savaşçılarına ihtiyaç olduğunu vurguladı."

Hizbullah Hareketi'nin karar alma konseyinin üyesi ve hareketin Lübnan'daki parlamento grubunun başkanı Muhammed Rad, geçen ayın ortasında Rus yetkililerle görüşmek üzere bir heyetle birlikte Moskova'ya gitti.

El-Ahbar gazetesine göre Moskova'da Hizbullah savaşçılarının askeri performansı ve profesyonelliği, disiplini, savaş hedeflerine ulaşmadaki yüksek kabiliyeti övüldü.

El-Ahbar, Rus ordusu ve politikacılarının Hizbullah'ın Suriye'deki varlığının daha da gerekli hale geldiğine inandığını, çünkü Suriye vilayetlerinde Hizbullah ile İran arasındaki herhangi bir boşluğun Amerikalılar tarafından doldurulacağının düşünüldüğünü yazdı.

Hizbullah’ın Suriye'deki Varlığı, hem Siyasette hem de Orduda Çok Önemlidir

Rus yetkililer, Hizbullah liderine şu mesajın açıkça iletilmesi konusunda ısrar ettiği belirtiliyor: "Suriye'deki varlığınız, hem siyasette hem de orduda çok önemlidir. Gelecekte de bu alanda sizinle çalışmaya devam edeceğiz."

Rus yetkililerle yapılan görüşmede, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ve yardımcısı ile diğer Rus yetkililer özellikle Yemen, Irak, Suriye, Filistin vs... yerlerdeki durumu ele aldılar. Aynı şekilde Moskova'da Hizbullah için bir temsilcilik ofisi kurulması konusunu ele almanın yanı sıra, doğrudan iletişimin ve iletişim kanallarının geliştirilmesinin gerekliliğine değinildi.



Yeni yorum ekle