Bölgenin ABD Karşısındaki Tek Seçeneği Müzakere Değildir

Per, 26/09/2019 - 18:29

Lübnanlı bir analist, yaptırımların Amerika’nın son silahı olduğunu belirterek, “Bazılarının, bölgenin Amerika ile müzakereden başka seçeneği yoktur şeklindeki düşüncesi doğru değildir” dedi.

Welayet News - Siyonizm karşıtı yedinci Yeni Ufuk Konferansı, 40’tan fazla uzman ve düşünürün katılımıyla, “Barışın ve gerçeğin sağlanması” ve “zorluklar ve fırsatlar” sloganıyla, Beyrut’ta düzenlendi.

Konferansta, ABD yaptırımlarına atıfta bulunan Lübnanlı siyasi analisti Enis Nakkaş şu açıklamalarda bulundu: ‘Dolar düşürülmelidir ve bunun gerçekleşmesi için Çin, Rusya ve İran'la alternatif bir plan ve stratejik ve askeri olarak kesin bir karar gerekmektedir.

Amerika'nın askeri gücü ortadan kalkar ve dolar idam edilirse, Amerika'nın tüm altyapısı yok olacaktır ve Amerika dünyadaki en önemli ülke olarak ününü kaybedecektir. Bugün Amerika en son silahını, yani yaptırımlarını kullanmaya karar verdi, çünkü dünyaya askeri güçle hâkim olamadı.

Amerika Birleşik Devletleri Afganistan ve Irak'ta kazanmış olsaydı, dünya nerede olurdu? ABD telaşlanmadı, ama olan şey direnişin bölgenin kalbinden çıkmasıydı.

Amerika’ya ölüm demek isteyen herkes bu ülkeyi askeri bir yenilgiye uğratmalıdır, İran bunu, Irak’ta Amerika ordusunu yenmek için savaşa destek vermeye karar verdiğinde yaptı ve bu defa da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la iş birliği yaparak gerçekleştirdi. Bazıları bölgenin çökmekte olduğunu ve Amerika ile müzakereden başka çarelerinin olmadığını düşünüyorlar ancak direniş arttı ve Amerika, Afganistan ve Irak'ta başarısız oldu. Amerika bugün, Irak'a her adım attığında İran’ın 10 adım attığını söylüyor. Iraklılar da İran’a yardımları için minnettarlar.

Bugün askeri denklemler direniş tarafından bozuldu ve Amerika artık bir ülkeye kolayca hâkim olamaz.’

 



Yeni yorum ekle