Suudi Koalisyonu Çöküyor

Sa, 20/08/2019 - 12:05

Yemen İnkılabı Yüksek Komitesi başkanı, Suudi saldırgan koalisyonunun çökmekte olduğunu ifade etti.

Welayet News - El-Mesire haber ajansının bildirdiğine göre, Yemen İnkılabı Yüksek Komitesi Başkanı Muhammed Ali el-Husi, Sanaa'da 'Velayet günü' kapsamında gerçekleştirilen kutlama etkinlikleri kapsamında yaptığı konuşmada; "Yemen'e karşı 17 ülkeden oluşturulan Suudi liderliğindeki işgal koalisyonu, çökerek bugün sadece bir veya iki ülke kaldı." diye belirtti.

Muhammed Ali el-Husi; "Yemen halkı, Suudi saldırgan koalisyonunun zulüm, baskı ve terör eylemlerinin karşısında durdu ve bugün bu koalisyonun karşısında hala sağlam bir şekilde durmaktadır." ifadelerini kullandı.

Yemen İnkılabı Yüksek Komitesi Başkanı, açıklamalarının devamında şunu da belirtti: "Amerika bugün, Gadir-i Hum kültürüne bağlı olmayan tüm Müslümanların efendisi olmayı istemektedir."

El-Husi ayrıca; "Yemen, İmam Ali (as) ve Hz.Peygamber (s.a.a.) ile olan irtibatında güçlü bir tarihsel ilişkiye sahiptir." dedi.

Muhammed Ali el-Husi, son olarak şunu belirtti: "Amerika, Avrupa ve İslam'a muhalif olan ülkeler bugün, Gadir-i Hum kültürünü kabul etmiyorlar; çünkü onlar başka bir kültürün peşindeler."



Yeni yorum ekle