Direniş ekseni iradelerin zaferidir

Per, 15/08/2019 - 08:13

İran sivil savunma kurumu (Besic) başkanı tuğgeneral Gulamrıza Celali, direniş ekseninin, irade savaşlarının kazanan tarafı olduğunu belirterek, ''düşman, bölge milletlerinin direnişini ve mücadelesini zayıflatma peşindedir' dedi.

Welayet News - Tuğgeneral Celali, dün yaptığı açıklamada, Amerika'nın Fars körfezinin güvenliğini bozma peşinde olduğunu belirterek,İran'ın bölgenin güvenliğinin çok yönlü bölgesel işbirliğiyle sağlanmasından yana olduğunu belirterek,  bundan dolayı da komşularla bu konuda görüş alış verişlerini sürdürdüğünü söyledi.

Celali, terör rejimi İsrail güçlerinin Amerika'nın Fars körfezinde oluşturmaya çalıştığı koalisyonda yer alma ihtimaline dair çıkan haberlere de değinerek,  'İran, milli çıkarlarını savunmak için nerede ne yapmak gerekiyorsa yapar ve bunda kimsenin şüphesi olmasın' dedi.

İran sivil savunma kurumu başkanı, İran'da İslam inkılabının zaferiyle bölgede dengelerin özgür milletlerin lehine değiştiğini ve dünya emperyalizminin zararına doğru bir sürece girildiğini belirterek, 'Terör rejimi İsrail, bölgede güvensizliğin başlıca faktörüdür' dedi.

Celali, Lübnan Hizbullah hareketinin 2006'daki 33 günlük savaşta terör rejimi İsrail'e karşı zaferinin yıldönümünü de tebrik ederek, 'Eğer Hizbullah olmasaydı, gasıp İsrail, Lübnan güvenliğini tehlikeye atacaktı' dedi.



Yeni yorum ekle