Bölge ve dünya halkı Lübnan Hizbullahı'nın direnişe minnettar

Çar, 14/08/2019 - 14:58

İran dışişleri bakanı, bölge ve dünyanın Lübnan halkı ve Hizbullah hareketinin direnişe minnettar olduğunu belirterek, 'onlar İsrail'in aşırılıklarına ve bütün dünyayı tehdit eden IŞİD terör grubuna karşı direndiler ve mücadele ettiler'' dedi.

Welayet News - İran dışişleri bakanı Zarif, Lübnan el'Ahd gazetesine verdiği ve dün yayınlanan röportajında, Lübnan İslami direnişinin siyonist rejim İsrail'le 2006'daki 33 günlük savaştaki zaferin yıldönümünü tebrik ederek, ''Lübnan İslami direnişi ve halkı, terör rejimi İsrail'in yenilmezlik efsanesini tarihin çöplüğüne atmış ve terör rejimine ağır bir yenilgi tattırmış ve bunu dünyaya ispatlamıştır' dedi.

İran dışişleri bakanı, Lübnan İslami direnişinin 33 günlük savaşta zafer elde etmesinin, gerçekte bütün bölge ve uluslararası hukuk açısından bir zafer olduğuna temasla, '' Lübnan halkı, terör rejimi İsrail'in savaş ve kan dökmek için istediği her şeyi yapamayacağını ve ona dur diyebileceğini göstermiştir' dedi.

Bilindiği gibi korsan İsrail rejimi 33 günlük savaşta Lübnan İslami direnişi karşısında ağır hezimete uğramış ve bu yenilginin ardından terör rejimi ordusunda üst düzeylerde  çok sayıda komutan görevden alınmıştı. 



Yeni yorum ekle