Seyyid Hasan Nasrullah dünya için cesur, uyanık ve örnek bir liderdir

Çar, 14/08/2019 - 11:18

İran İslam Cumhuriyeti Radyo Televizyon Kurumu (İRİB) dış yayınlar yardımcısı Peyman Cebeli, dün gece Tahran'da direniş öyküleri belgelerinin tanıtımı merasiminde yaptığı konuşmada, Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreterini övdü.

Welayet News - Cebeli, Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah'ın Lübnan'da  cesur, uyanık bir lider ve aynı zamanda dünya için bir örnek ve model olduğunu söyledi.

Peyman Cebeli, sözkonusu merasimde yaptığı konuşmada, terör rejimi İsrail'in  2006'da  Lübnan'a yönelik savaşı başlatmasından 3 ay önce  Lübnan Hristiyanları ve Lübnan Hizbullah hareketi arasında bir koalisyon oluşturulduğunu hatırlatarak, 'bu koalisyon Lübnan'da terör rejimine karşı verilen savaşın kazanılmasında çok önemli rol oynamıştır' dedi.

Cebeli, Lübnan halkının ve direniş güçlerinin 33 günlük savaştaki kahramanlıklarına ve cesurca direnmelerine temasla, onların böylece korsan rejimin Lübnan üzerinde uzun yıllardır gerçekleştirmek istedikleri arzularını ve oyunlarını boşa çıkardıklarını söyledi.

İran İslam inkılabının, İslami uyanış ve direniş cephesinin şekillenmesinde önemli etkisinin olduğunu belirten Cebeli,  ''Eğer İslam inkılabını İslami uyanışın dönüm noktası olarak görürsek, 33 günlük savaş, direnişin muassır asırda zafer hattının dönüm noktasıdır'' dedi.

Bilindiği gibi terör rejimi İsrail ordusu, 21 temmuz 2006'da Lübnan'a karşı savaş açmış ve bu savaş 14 ağustos tarihine kadar yani 33 gün sürmüş ve savaş Lübnan Hizbullah hareketi ve İslami direnişinin zaferiyle sona ermiştir. 



Yeni yorum ekle