Aden’deki Çatışma, Arabistan İle BAE Arasındaki Çıkar Çatışmasıdır

Sa, 13/08/2019 - 10:31

Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Konseyi Üyesi; "Suudi Arabistan açısından meşruiyet, Yemen'in işgalini ve kuşatmasını sürdürmek için bir bahanedir." açıklamasında bulundu.

Welayet News - Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Konseyi Üyesi Muhammed el-Bahti yaptığı açıklamada; "Yemen'deki gerçek meşruiyet, birlik ile sağlanmalı ve Mansur Hadi'nin meşruiyeti eksiktir; çünkü seçildiği sırada, el-Mutemer ve el-Islah partileri yer aldı ve Ensarullah, Güney Hareketi ve Devrimci Gençlik Hareketi bunda bir rol oynamadı." diye belirtti.

Muhammed el-Bahti; "Saldırgan devletler, 'meşruluk' bahanesiyle, Yemen'e saldırı düzenleyerek ve muhasara altına alarak yüz binlerce insanı katlettiler." dedi.

Aden'deki son olaylara da değinen Muhammed el-Bahti; "Suudi müttefikleri Mansur Hadi'nin meşruiyetini devirdi; çünkü Aden'de gerçek bir meşruiyetten yoksundu." açıklamasında bulundu.

Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Konseyi Üyesi; "Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere ile birlikte Yemen'e müdahale eden ülkeler, Suudi Arabistan ve BAE'nin çıkarlarını araştırmak için müttefikleri arasında çatışmalar peşinde koşuyorlar. Çünkü Yemen halkının direnişini kıramadıkları için Yemen'in güneyini ve doğusunu bölmek istiyorlar." ifadelerini kullandı.

Muhammed el-Bahti, açıklamasının sonunda ise şöyle dedi: "Aden’deki çatışmalar, Suudi Arabistan ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki çıkarlar konusundaki anlaşmazlığın doğal sonucudur ve bu savaştaki ana kaybedenler, iki ülkenin Yemen'deki müttefikleridir."



Yeni yorum ekle