İsrail’den Erdoğan açıklaması: Ailesinden bazıları Hayfa Limanı’nda ticaret yapıyor

Çar, 07/08/2019 - 17:17

Katz, Körfez ülkeleriyle yakınlaşma gerekçesini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı örnek vererek açıkladı.

Welayet News - İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Birleşmiş Milletler'in (BM) Haziran ayında düzenlediği bir toplantı nedeniyle gittiği Abu Dabi'de Birleşik Arap Emirlikleri'nden üst düzey bir yetkili ile bir araya geldiğini söyledi. Katz, Körfez ülkeleriyle yakınlaşma gerekçesini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı örnek vererek açıkladı.

Katz, BAE'deki temaslarıyla ilgili olarak dün İsrail Parlamentosu'nun (Knesset) Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi'ne bilgi verdi. Bilgilendirmenin kısa bir bölümünde gazeteciler de salona alındı.

Jerusalem Post gazetesinde yer alan habere göre Israel Katz, Türkiye ile İsrail arasında "net bir husumet" bulunduğunu ancak ticaretin devam ettiğini belirterek, Suriye iç savaşının ardından daha sıklıkla tercih edilen İsrail'deki Hayfa Limanı'ndan Basra Körfezi'ne giden yol üzerinden ticaret yapanlar arasında Erdoğan'ın ailesinden bazı kişilerin olduğunu da iddia etti.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, Katz, "Bu bölgede hem dost hem düşman olan ülkeler olduğunu ve bir konuda anlaşamazken, bir başka konuda işbirliği yapılabileceğini söylemiştim" dedi.



Yeni yorum ekle