Amerika ve İngiltere’nin Körfez ülkelerine hitaben aşağılayıcı ses kaydının ifşası: Kesin sesizini!

Çar, 24/07/2019 - 03:01

Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı General Ali Rıza Tengesiri, kendilerinde Amerikalılar ve İngilizlerin telsiz kayıtları bulunduğunu ve bu ses kayıtlarında Fars Körfezi’ndeki Arap ülkelere “kesin sesinizi” diye aşığılayıcı şekilde hitap edildiğini söyledi. 

Welayet News - Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı General Ali Rıza Tengesiri, bugün (Çarşamba) Özgür İslam Üniversitesi’ndeki bir etkinlikte yaptığı konuşmada, İran’ın güneyde 2200 ve kuzeyde 1200 kilometrelik bir sahil şeridine sahip olması itibarıyla bir deniz ülkesi olduğunu ve bunun ise denizde güçlü ve sarsılmaz bir varlığı gerektirdiğini belirtti. 

Büyük önemi nedeniyle yabancı güçlerin tarih boyunca Fars Körfezi’ndeki süregelen varlığına işaret eden General Tengesiri, “Portekizliler 1508 yılından itibaren uzun bir zaman ve her açıdan oldukça zor olan şartlarda yaklaşık 117 yıl Fars Körfezi’nde kalmışlardır” diye ekledi. 

İngilizlerin Ervend’ten Fars Körfezi’ne kadar süregelen zulümlerine değinen Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Genral Tengesiri, “Budün de öneminden dolayı bu bölgede Amerikalıların bulunduğunu ancak her zamanki gibi ellerinden bir şey gelmeyeceğini” anımsattı. 

İran’ın iktidarını, güçlü ve selabetli oluşunu İmam Humeyni’nin (r.a) liderliğine ve şehitlerin kanına borçlu olduğunu belirten General Tengesiri, ellerinde Amerikalılar ve İngilizlerin telsiz kayıtları bulunduğunu ve bu ses kayıtlarında Fars Körfezi’ndeki Arap ülkelere “kesin sesinizi” diye aşığılayıcı şekilde hitap ettiklerini vurguladı.   

Welayet News



Yeni yorum ekle