Katar'dan Arabistan'a Uyarı

Pt, 08/07/2019 - 10:53

Katar Emiri'nin kardeşi Halife Bin Hamd Al Sani, başta Arabistan olmak üzere Katar'a yaptırım uygulayan 4 ülkeye hitaben, 'Doha savaş peşinde değil ama gerekirse, buna hazırdır' dedi.

Welayet News - İRNA'nın haberine göre, Katar Emir'in kardeşi  Halife Bin Hamd Al Sani, Katar'ın savaş peşinde olmadığını ama bir ülkenin Katar aleyhinde bir savaşı düşünmesi halinde, Katar'ın da, bütün gücüyle ülkeyi savunmaya hazır olduğunu bilmeleri gerektiğini söyledi.

Arabistan ve müttefikleri (Mısır, BAE ve Bahreyn), 5 haziran 2017'den beri  Katar'ın kendileriyle beraber hareket etmediği bahanesiyle Katar'la diplomatik ilişkileri keserek, Katar'a yönelik yaptırım çerçevesinde, Katar'la da deniz, kara ve hava sınırlarını da kapatmış bulunuyorlar.

Sözkonusu 4 yaptırımcı ülke, Katar'a 13 maddelik istek ve dayatma mektubunu verirlerken, Katar'la diplomatik ilişkilerinin başlamasının  sözkonusu 13 maddenin tamamının yürürlüğe geçmesi şartını koştular. 

Şartlar arasındaki en önemlisi ise Katar'ın İran'la ve Lübnan Hizbullah hareketiyle diplomatik ilişkilerini kesmesi, El cezire kanalının tamamen kapatılması, Türkiye'nin Katar'daki askeri üssünün kapatılması yer alıyordu. Katar yönetimi ise sözkonusu istekleri reddetti.

 



Yeni yorum ekle