Hizbullah: Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn Lübnan'ı Sırtından Vurdu

Pt, 01/07/2019 - 07:40

Hizbullah merkez komisyonu üyesi, "Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn, "Manama Ekonomi Çalıştayına" katılarak Filistin aleyhindeki komplo maskesini yüzlerinden çıkardılar." dedi. 

Welayet News - Lübnan Hizbullahı merkez komisyonu üyesi Şeyh Nebil Kavuk cumartesi günü bir konuşmasında; "Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn’in Amerika'nın “Yüzyılın Anlaşması” planına desteği, tüm Lübnan halkı için gerçek bir tehdittir." diye belirtti. 

Şeyh Nebil Kabuk konuşmasının devamında; "Bu üç Arap ülkesi Siyonist rejimle ilişkilerin normalleştirilmesi politikasını benimseyerek Lübnanlıların göğsüne hançer vurmuştur." dedi.

Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Bürosu, geçtiğimiz hafta, Bahreyn konferansının başlamasıyla birlikte bir bildiri yayınlayarak, Yüzyılın Anlaşması'nı reddetti ve Filistinlileri desteklediklerini ilan ederek, bu üç Arap ülkesini Arap dünyasının hainleri olarak nitelendirdi. 

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır da dahil olmak üzere bir dizi Arap ülkesinin katılımıyla, Amerika'nın 'Yüzyılın Anlaşması' adıyla Siyonist rejim için ortaya koyduğu plan Manama Ekonomik Çalıştayı ile birlikte uygulamaya konuldu. Yüzyılın Anlaşması, ABD hükümeti ve Siyonist rejim tarafından önerilen ve Suudi Arabistan başta olmak üzere diğer birçok Arap ülkesi tarafından desteklenen ve Siyonist rejim ile Filistin arasındaki sorunların sona ermesini ve Arap-İsrail ilişkilerinin normalleşmesini talep eden bir plandır. Bu plan ve devamındaki diğer müzakerelerle birlikte, Filistinli mültecilerin Filistin dışındaki ülkelerde kalıcı olarak yerleşmesini ve kendi vatanlarına geri dönmelerini sonsuza kadar ortadan kaldırmayı öngörmektedir. 

 



Yeni yorum ekle