Katar, Arabistan ve BAE’nin Afrika ve Ortadoğu’daki Kirli Planını açıkladı

Çar, 12/06/2019 - 13:53

Katar Dışişleri Başkanı, Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin özellikle bu iki ülkenin parasına ve desteğine ihtiyacı olan Afrika kıtasında, istedikleri rejimleri iktidara getirme konusundaki kirli planlarını açıkladı.

Welayet News - Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman es-Sani şu ifadelerde bulundu: ‘Körfez krizi (Duha ve dört Arap ülkesi yani Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Arabistan ve Bahreyn) bölgedeki farklı çatışmalara yol açtı.

Bu durum bu krizlerin çözümünü zorlaştırdı.

Arabistan, Libya ve Somali’de, Riyad’ın emrinde olan rejimlerin gelmesi doğrultusunda adım atıyor. Katar da Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin zarar verici çabalarına maruz kaldı.

Özellikle Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin desteğine ihtiyaç duyan bazı ülkeler, Katar'a karşı düşmanca politikalar almaya mecbur bırakıldı. Şantaj, Afrika Boynuzu'nda dengesizliğe yol açar.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri Afrika’ya odaklanmış durumda. Çünkü birçok Afrika ülkesi yardım ve desteğe ihtiyaç duyuyor. Ancak farklı bölgelerde de çabalar gösterilmiştir. Onlar bazı bölgelerde belirli ölçüde başarılı olmak istiyorlar ve bunlardan bazılarında hatta % 100 başarıya ulaşmış ve bazılarında da başarısız olmuşlardır.

Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri zalimlerin yönetmediği tüm ülkeleri terörist olarak adlandırıyorlar.

Arabistan, Ortadoğu’da kriz çıkarma doğrultusunda hareket ediyor ve kendi istediği zalim hükümeti dayatmak için ekonomik baskı ve şantajdan yararlanıyor.



Yeni yorum ekle