Yemen'den Suudi ve Bae Rejimlerinin Saldırılarına Tepki

Sa, 04/06/2019 - 14:44

Abdüsselam’ın Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Yemen’in doğusunda devam eden hareketlerine tepkisi

Welayet News - Yemen Ulusal Heyeti Sözcüsü, Suudi ve Birleşik Arap Emirlikleri Rejimlerinin Yemen’in doğusunda devam eden hareketlerine tepki gösterdi.
Yemen Ulusal Heyeti Sözcüsü Muhammed Abdüsselam, Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Sokotra ve Mühre eyaletlerindeki askeri eylemlerinin, Yemen’e düzenlenen saldırıların işgal ve yayılım politikası için olduğunu gösterdiğini söyledi.

Muhammed Abdüsselam şu ifadelerde bulundu: ‘İşgalciler, yeniden yapılandırma bahanesiyle Yemen’de çatışma alanlarından uzak bölgelere sızdılar ve Yemen halkının hiçbir kesimi bu yalan iddialara aldanmıyor.’

Yemen’in Mühre eyaleti nisan ayı başında, Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin bölgedeki varlığını kınamak için protesto ve yürüyüşlere şahit oldu.

Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri de Sokotra eyaletinin bir bölümünü işgal etti ve şimdi de Sokotra adasının ana limanı yakınlarında bulunan askeri üssü içerisinde özel bir liman inşa ediyor.

Yemeni İnsan Hakları ve Kalkınma Merkezi'nin (ORG LCRDYE) yayınladığı bir rapora göre, Suudilerin ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin dört yıldır Yemen’e düzenlediği saldırılarda, Al-i Suudi Rejimi savaş uçaklarının hava saldırıları sonucu 15 bin 185 ‘den fazla sivil şehit edildi ve bunlardan 3527’si çocuk ve 2277’si de kadındır. Aynı zamanda yine bu saldırılar sonucu, 23822’den fazla sivil de yaralanmıştır ve bunlardan 3526’sı çocuk ve 2587’si de kadındır.



Yeni yorum ekle