Bahreyn konferansına kim katılırsa haindir, kukladır

Per, 23/05/2019 - 00:59

Manama konferansının boykot edilmesini vurgulayan Fetih Hareketi, bu toplantıya katılacak kim olursa olsun hain ve kukla olduğunu açıkladı. 

Welayet News - BAE ve Suudi Arabistan’ın Filistin hakkında Amerika tarafından tertiplenen Manama toplantısına katılacaklarını açıklamalarıyla eşzamanlı olarak bir bildiri yayımlayan Fetih Hareketi, bu toplatının katılımcılarını “hain” ve “kukla” olarak niteledi. 

El Meyadin haber sitesinin yazdığına göre, Fetih Hareketi’nin Manama toplantısını boykot ettiği bildirisinde, “Bayaz Saray Filistinlilerin hukukunu ayak altına almış ve kendisine ait olmayan bir şeyi hakketmediği bir kimseye hibe etmiştir” ifadesi yer aldı. 

Bildiride, devamla şunlar belirtildi: “Bahreyn toplantısının amacı, ekonomik kanal üzerinden Filistinlilerin utanç verici anlaşmanın uygulanmasına mecbur edilmesidir. Filistin halkı ve yasal liderleri tek ses halinde bu utanç verici anlaşmayı reddetmiştir ve Amerika’nın Bahreyn toplantısına katılma yönündeki davetini de kabul etmiyorlar”. 
Fetih Hareketi, ekonomik sorunların çözümü için uluslararası kanunlar çerçvesinde siyasi sürecin yeterli olduğunu vurguladı. 

Bildirinin sonunda şu ifadelere yer verildi: “Bu toplantıya katılacak her Filistinli hain, kukla ve korkaktır.Fetih Hareketi’nin bütün Araplara ve dostlara çağrısı, bu ekonomi konferansına katılmamaları yönündedir”.

“Yüzyıl anlaşması” adıyla bilinen planın uygulanması doğrultusunda atılacak ilk adım olarak Bahreyn ekonomi toplantısı, Haziran’ın 25 ve 26’sında Manama’da düzenlenmesi bekleniyor. 
Çeşitli Filistinli gruplar bu konferansın düzenlenmesine karşı çıktılar.  Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi Fetih’in Merkez Konsey Üyesi Muhammed Iştiyye, Pazertesi günü konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu konferansın düzenlenmesi konusunda Filistinlilerle istişare edilmediğini söyledi.

Bahreyn’de yapılacak ekonomi toplantısına bir bildiriyle tepki gösteren Hamas Hareketi de bu adımın Filistinlilerin haklarını daha da zayi olmasına neden olacağını ifade etti.  

Welayet News 

 



Yeni yorum ekle