Seyyid Ammar Hekim'den İran ve ABD arasında Irak'ın arabulucu olması teklifi

Pt, 20/05/2019 - 08:34

Irak milli hikmet hareketi lideri Seyyid Ammar Hekim, Irak'ın İran ve ABD arasında gerginliğin son bulması için arabuluculuk yapabileceğini söyledi.

Welayet News - İRNA'nın haberine göre, Seyyid Ammar Hekim,  dün Amerika'nın Bağdat'taki maslahatgüzarı Hood ile görüşmesinde, Irak'ın İran ve ABD arasında arabuluculuk yapabileceğine dair bazı çevrelerin açıklamalarına olumlu yaklaştıklarını belirterek, ''bu açıklamaların uygun yollar bulunması ve bölge halklarını savaşlardan uzak ve iktisadi muhasaradan uzaklaştırmak için yeni bir başlangıca sebep olabileceğini' söyledi.

Seyyid Ammar Hekim, 'Amerika ve İran arasında son yaşanan gerginliklerin bölgedeki bütün ülkelerin kaygısına neden olduğunu belirterek, 'bölge ülkelerinin güvenliği ve istikrarını tehdit ettiğini' söyledi.

Amerika'nın Bağdat'taki maslahatgüzarı  daha önce Irak parlamento başkanı ile görüşmüş ve bu görüşmede, Iraklı yetkili, bölgedeki gerginliğin ve ihtilafların sona ermesi ve çatışmaların önüne geçmek için Irak'ın her türlü işbirliği ve yardıma hazır olduğunu belirtmişti.

Amerikan başkanı Trump, 8 mayıs 2018 tarihinde nükleer anlaşmadan çıktıktan sonra ve özellikle de  son aylarda   İran'a yönelik baskılarını ve tehditlerini attırmış bulunurken özellikle de son günlerde İran'a karşı psikolojik savaş yürütmektedir. 



Yeni yorum ekle