Hizbullah , İslami Cihad İle Görüştü

Cu, 10/05/2019 - 10:07

Hizbullah'tan bir heyet, Filistin İslami Cihad Hareketi ile Lübnan'da bir araya geldi ve Filistin Direniş Hareketi'nin İsrail ile iki günlük savaşının ardından elde ettiği zaferi kutladı. 

Welayet News - Fars haber ajansının bildirdiğine göre, Hizbullah'dan bir heyet ile Filistin İslami Cihad Hareketi Lübnan'da bir araya gelerek görüşme gerçekleştirdi. 

Haberin içeriğine göre, El-Sida şehrindeki Hizbullah Hareketi sorumlusu Zeyd Zahir, Ali el-Zino ile birlikte, Hizbullah'ın şehir ofisinde İslami Cihad Hareketi dış ilişkiler koordinatörü Şekib el-Ayna ile bir araya geldi.

Heyet, Filistin İslami Cihad hareketi genel sekreteri Ziyad el-Nahale'nin yakın zamanda yaptığı açıklamaları onayladı. El-Nahale çarşamba günü el-Meyadin kanalının yaptığı röportajda; "Direniş, Tel Aviv ve diğer işgal altındaki Filistin şehirlerini bombalanmak için sadece birkaç saat uzaktaydı. Filistinli direniş grupları, Siyonist işgal rejiminin Gazze'yi yeniden hedef alması durumunda derhal Tel Aviv'e yanıt verme konusunda uzlaşı içindeler." açıklamasında bulunmuştu. 

Hizbullah heyeti bu konuda; "Bu yeni denklemin açıklanması, Siyonist düşman rejimine karşı caydırıcılığını gösterdi. Bu denklem doğrultusunda,  Filistin halkına yönelik herhangi bir saldırganlık direnişin güçlü tepkisi ile karşılaşacak. Artık bu gasib rejim için güvenli bir bölge olmayacak." dedi. 

İslami Cihad Hareketi dış ilişkiler koordinatörü Şekib el-Ayna bu görüşmede; "Filistin direnişi istikrarlı bir şekilde güçleniyor ve düşmanla yüzleşmek için hazırlığına devam etmektedir." dedi.

İslami Cihad Hareketi dış ilişkiler koordinatörü; "İslami Cihad Hareketi ve diğer Filistinli direniş grupları, "Yüzyılın Anlaşması" olarak adlandırılan ABD planı da dahil olmak üzere Filistin davasını ortadan kaldırmak isteyen her türlü plana karşı çıkacaklar." açıklamasında bulundu. 



Yeni yorum ekle