Hizbullah'tan Bahreyn'e Kınama

Sa, 30/04/2019 - 08:12

Lübnan Hizbullah’ı, Al-i Halife Rejimi Dışişleri Bakanı’nın Mukteda el-Sadr aleyhindeki açıklamalarına tepki gösterdi

Welayet News - Lübnan Hizbullah’ı bir bildiri yayınlayarak Al-i Halife Rejimi Dışişleri Bakanı Halid Bin Al-i Halife’nin Sadr Hareketi Lideri Mukteda el-Sadr aleyhindeki açıklamalarını kınadı.

Bu bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Bahreyn Dışişleri Bakanı’nın açıklamaları ahlak dışıdır ve kabul edilebilir değildir. Bu açıklamalar, siyasi, mantıklı ve doğru terimler kullanmak yerine hakarete yönelmiş bu bakanın karaktersizliğini göstermektedir.

Bu bakan, bütün dünyanın bildiği o kötü ve çirkin özelliklerini ortaya koymayı tercih etmiştir.

Bu bakan, acımasız Al-i Halife Rejiminin Bahreyn’in savaşçı ve direniş gösteren halkına karşı işlediği suç ve cinayetlere ortaktır.’

Irak-Bahreyn ilişkilerinde yaşanan gerilimler Sadr Hareketi Lideri Mukteda el- Sadr’ın cumartesi günü Irak’taki ve dünyadaki gelişmelere dair bir bildiri yayınlaması ile başladı. Sadr bu bildiride, Yemen, Bahreyn ve Suriye’deki savaşın derhal durdurulması ve bu ülkelerin yöneticilerinin iktidardan çekilmesi çağrısında bulundu.

Bahreyn Dışişleri Bakanı Sadr'ın bu sözlerine tepki olarak, bu Şii dini lidere karşı hakaret içerikli ifadeler kullandı.



Yeni yorum ekle