Hizbullah ve İran’ın Desteği ile IŞİD’e Karşı Zafer Kazandık

Cu, 26/04/2019 - 10:26

Irak Haşdi Şabi Teşkilatı Başkan Yardımcısı, İran İslam Cumhuriyeti ve Lübnan Hizbullah Hareketi’nin IŞİD’e karşı savaşta Irak’a olan yardımlarından övgüyle bahsetti.

Welayet News - Irak Haşdi Şabi Teşkilatı Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, Bağdat’ta düzenlenen Lübnan ve İran İslam Cumhuriyeti şehitlerini anma merasiminde şunları söyledi: ‘Sünni ve Şii gruplardan bütün dini azınlıklara kadar tüm Iraklılar dini merci Seyyid Ali Sistani’nin cihat fetvasına Lebbeyk dediler.

İranlılar bizim yardım talebimize çok çabuk yanıt verdi, silah depolarını bizim için açtı ve İran’ın lojistik destekleri birkaç saat içerisinde bize ulaştı.

Mercieiyyetin çağrısına Lebbeyk diyen Iraklılar, Hizbullah ve İran’ın desteği ile IŞİD’e karşı zafer kazandılar.’

Irak Haşdi Şabi Teşkilatı Başkanı Falih el-Feyyaz da bu toplantıda yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu: ‘Haşdi Şabi’nin zaferi ve gücü, özverili yiğitleri sayesindedir. Onlar, Allah ve kutsallar yolunda canlarını feda eden kişilerdir. İran bize kapsamlı bir destek sağlayarak terörizme karşı savaşta büyük rol oynadı.

İran’ın terörizme karşı savaşta Irak’a olan desteğine iyi ve uygun bir cevap olarak bu ülkenin mevcut sorunlarında biz de onun yanında olmalıyız.’



Yeni yorum ekle