Çavuşoğlu’ndan skandal çağrı: Irak’ta NATO’ya önemli görev düşüyor!

Ct, 13/04/2019 - 13:48

Irak’taki 1,5 milyon Müslümanın katledilmesinin ve ülkenin tarumar edilmesinin baş aktörü olan NATO hakkında Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, "Irak’ta NATO’ya önemli görev düşüyor" demesi hayretle karşılandı.

Welayet News - Türkiye’nin NATO konusundaki tutarsız politikaları yine sahnede... Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun, başta bizzat Türkiye gelmek üzere bütün İslam ülkelerinin düşmanı olduğu tescillenmiş olan Amerika ve NATO’yu; Türkiye’nin komşusu olan Müslüman Irak’a müdahaleye teşvik edercesine “Irak’ta NATO’ya önemli görev düşüyor” demesi, hayretle karşılandı.

Antalya’da yapılan NATO Parlamenter Asamblesi 99. Rose-Roth Semineri’nde yaptığı konuşmada Türkiye olarak bölgede yaşanan sınamaların merkezinde olduklarını anlatan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, tüm sorunlara karşı ortaklarla, müttefiklerle çözüm üretmeye çalıştıklarını vurguladı. Filistin’de iki devletli çözümden yana olduklarını ifade eden Çavuşoğlu, Irak’ın yeniden kalkınması için NATO’ya önemli görev düştüğünü söyledi. Çavuşoğlu, “Bugün NATO’nun, Irak’ın askeri yapısının ve kapasitesinin güçlendirilmesi için oraya misyon göndermesi son derece anlamlıdır” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM’nin ev sahipliğinde Antalya’daki Turizm Belek Merkezi’nde başlayan NATO Parlamenter Asamblesi 99. Rose-Roth Semineri ve Akdeniz-Orta Doğu Özel Grubu Ortak Toplantısı’na katıldı. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, üç gün sürecek seminerde sadece müttefiklerden değil, parlamenterlerden, ortaklardan da çok önemli fikirler ortaya çıkacağını söyledi.

FİLİSTİN’DE İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMDEN YANAYIZ

Filistin konusun iki devletli çözümden yana olduklarını belirten Çavuşoğlu, “Bugün Orta Doğu ve Akdeniz bölgesini en çok etkileyen sorunlardan bir tanesi Orta Doğu sorunudur. Yani Filistin-İsrail probleminin çözümüdür. İki devleti çözümün dışındaki hiçbir çözüm Orta Doğu’ya barış huzur getirmez. Türkiye olarak böyle bir süreci tam olarak destekleyeceğimizi vurgulamak isterim” ifadesini kullandı.

TÜM DÜNYANIN GÖZÜ DOĞU AKDENİZ’DEDİR

Doğu Akdeniz ve Kıbrıs konusuna da değinen Çavuşoğlu, “Bugün tüm dünyanın gözü Doğu Akdeniz’dedir ve gerginlik alanıdır. Maalesef Doğu Akdeniz’i bir barış alanına dönüştüremedik, Kıbrıs sorunun çözümü dâhil. Bugün bütün güçlü ülkeler oradadır. Amerika ve Rusya oradadır” dedi.

BÖLGEDEKİ SORUNLARIN KAYNAĞI ZATEN AMERİKA İKEN…

 Bölgedeki sorunların tek kaynağı zaten Amerika ve onun maşası olan NATO iken; Türkiye Dışişleri Bakanı’nın “Bugün NATO’nun, Irak’ın askeri yapısının ve kapasitesinin güçlendirilmesi için oraya misyon göndermesi son derece anlamlıdır.” demesi, ABD’ye karşı bütün gücüyle Türkiye’yi destekleyen kesimlerde şok yarattı.

Çavuşoğlu, Suriye sorununa bakıldığında o bölgedeki sorunların boyutunun giderek arttığına işaret etti. Türkiye olarak bölgede yaşanan sınamaların merkezinde olduklarını anlatan Çavuşoğlu, girişimci ve insani dış politikayla yaşanan tüm sorunlara karşı ortaklarla, müttefiklerle çözüm üretmeye çalıştıklarını vurguladı. Suriye konusunda “İdlib’teki ateşkesi muhafaza etmek istiyoruz. Amerika’nın çekilme kararını, Amerika ile ve koalisyon içindeki ortaklarımızla beraber birlikte koordine etmeye çalışıyoruz.” ifadesini kullanan Çavuşoğlu, Irak’ın yeniden kalkınması için NATO’ya önemli görev düştüğüne değindi. Bakan Çavuşoğlu, şu değerlendirmede bulundu: “Bugün NATO’nun, Irak’ın askeri yapısının ve kapasitesinin güçlendirilmesi için oraya misyon göndermesi son derece anlamlıdır.”



Yeni yorum ekle