Erdoğan kaybetmeyi hazmedemiyor: GBT'leri hazır, seçim sonucuna göre adım atacağız

Per, 28/03/2019 - 12:42

Yerel seçim öncesi "Kayyım" tehditlerini sürdüren Erdoğan, HDP'li Ahmet Türk'ü kastederek "Sonuca göre adımlarımızı atacağız" dedi.

Welayet News - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyadan yayımlanan açıklamasında, Mardin'de HDP'nin "teröre bulaşmış bir adayı" olduğunu öne sürerek, "3-5 sene bekleyemeyiz. GBT'leri hazır tutuyoruz sonuca göre adımlarımızı atacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da bulunan Atakule’de gençlerin sorularını yanıtlıyor. Erdoğan, sosyal medyadan yayımlanan açıklamasında HDP'nin Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Ahmet Türk'ü kastederek, "3-5 sene bekleyemeyiz. GBT'leri hazır tutuyoruz sonuca göre adımlarımızı atacağız" dedi.

"KARŞI TARAFIN ADAYI TERÖRE BULAŞMIŞ"
Erdoğan'ın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

"Yatırımların olmamasının nedeni terör. Mardin bir medeniyetler şehri. 3 dinin bir arada olduğu yer. Biz AK Parti iktidarı olarak farklı dinin mabetlerini ihya edip kendilerine verdik. İnşa edip teslim ettik. Yöneticileriyle aramızdaki ilişkiler de çok farklı konumda. Mardin’de artık trafiğin yer altına alındığı imkanlar oluştu. Geçmişte neden yoktu? Devletten aldıkları parayı Kandil’e gönderiyorlardı. Şimdi karşı tarafın bir adayı var, teröre bulaşmış bir kişi. Biz kararlıyız. 3-5 sene bekleyemeyiz. GBT’leri hazır tutuyoruz sonuca göre adımlarımızı atacağız."

"TERÖRLE MÜCADELEMİZ FARKLI OLMAYA BAŞLADI"
Erdoğan ayrıca şu ifadeleri kullandı:

"Sanatta, kültürde, ilimde, irfanda, teknolojide çok ileri noktaya gelmemiz lazım. İleri teknolojiyi yapamasaydık, şu an savunma sanayinde yüzde 20’yi yapabiliyorduk. Şimdi yüzde 70’e dayandık. O zamanlar ihracat yoktu. Şimdi savunma sanayimizde yıllık 2.5 milyar dolarlık ihracat yapıyoruz. Buraya geldik. İnsansız hava aracı almak için oğul Bush’a söylemiştim. Durdu durdu ’48 saatte istihbaratla bu işi başlatalım’ dedi. İstihbarat da önemli ama İHA verin ki terör örgütlerinin bulunduğu koordinatları tespit edip vuralım. ‘Bunu çalışalım’ dedi. Sonra ‘Kongreden izin çıkmadı’ dediler. İsrail’den almışlardı bizden öncekiler. İsrail arıza yaptığında tamiratını yapmaz, parçasını vermez. Ne zaman biz İHA ürettik, hele hele SİHA ürettik, rahatladık. Terörle mücadelemiz farklı olmaya başladı. Şimdi üçüncü faza geçiyoruz, İHA’nın önemli bir boyutta olanını üretiyoruz. O üretildikten sonra bu işi çok daha güçlü yapacağız. İki tarafta 1.5’ar ton bombalar olacak."

MERAL AKŞENER'E: TAZMİNAT DAVASIYLA BIRAKMAYACAĞIM
Erdoğan, İYİ Partinin Genel Başkanı Meral Akşener için de şöyle konuştu: "250 bin liralık manevi tazminat davası açtım, sadece onunla bırakmayacağım. Bu iş cezai bir süreci gerektiriyorsa, ceza davası da açacağım."



Yeni yorum ekle