Hizbullah: Asla Geri Adım Atmayacağız

Pt, 25/03/2019 - 08:28

Lübnan Hizbullah hareketi yürütme konseyi başkan vekili Şeyh Ali Deamuş, direnişin Lübnan halkını savunma sorumluluğunun olduğunu ve asla geri adım atmayacağını söyledi.

Welayet News - İRNA'nın haberine göre, Hizbullah yetkilisi, direniş güçlerinin, ABD ve ırkçı İsrail'in bütün oyunlarına rağmen yolunu sürdüreceğini söyledi.

Hizbullah yetkilisi, Amerika ve İsrail'in, 1993,1996 ve 2006'da Hizbullah'ı ortadan kaldırmak için Lübnan'a saldırdıklarını ama bütün saldırılarda da yenilgiye uğradıklarını söyledi.

Lübnan Hizbullah hareketi yürütme konseyi başkan vekili Şeyh Ali Deamuş, Amerika ve İsrail'in geçen  yıl parlamento seçimlerinde de, iftira, tehdit ve korku ile Lübnan halkını Hizbullah'a desteğini azaltmaya çalıştıklarını ama aksine  halkın Hizbullah ve direniş temsilcilerine daha fazla oy verdiklerini ve böylece onların bütün tuzaklarının bozulduğunu söyledi.

Amerikan dışişleri bakanı 22 ve 23 mart tarihlerinde Lübnan'a yaptığı ziyaretlerde Lübnan Hizbullah hareketi aleyhinde kışkırtıcı açıklamalar yapmasına rağmen Lübnan hükümet yetkilileri ve cumhurbaşkanı Pompeo'nun kışkırtıcı açıklamalarının kabul edilemez olduğunu ve Hizbullah'ın hükümette ve mecliste sandalyesi olan meşru bir siyasi hareket olduğunu bildirmişlerdir.



Yeni yorum ekle