ABD Yaptırımları Hizbullah’ın Duruşunu Değiştiremez

Sa, 26/02/2019 - 16:09

ABD’nin bölgede despotik bir pozisyona sahip olduğunu söyleyen Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, "Washington’un yaptırımları duruşumuzu değiştiremeyecek." dedi. 

Welayet News - Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, "Amerika’nın bölgedeki tüm meselelerdeki durumu, bölge halklarının çıkarlarına karşı zalimane ve despotik bir duruştur." diye belirtti.

Şeyh Naim Kasım, "Filistin meselesinin çözümü için Amerika'ya güvenirsek, ABD Başkanı Donald Trump ve ülkedeki diğer yetkililer, Filistini ve Filistinlileri bir kenara koyacakları yüzyılın anlaşmasını onaylayacaklar." açıklamasında bulundu.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, "Amerika'dan mülteci sorununun ve Suriye savaşındaki diğer sorunların çözümünü bekliyorsak, Suriye'deki savaşın ana nedeninin ABD'nin kendisi olduğunu asla unutmamalıyız ve tekfirci teröristlerin tüm dünyadan toplanarak Suriye'yi yok etmek istemesinin nedeni yine ABD'nin ta kendisidir." dedi.

Şeyh Naim Kasım, "ABD'nin Hizbullah'a yönelik yaptırımları ve suçlamaları bu hareketin duruşunu değiştiremeyecektir." diye belirtti. 

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, "Güçlü olmamızdan, kendimize güvenmemizden ve dirençli olmamızdan başka bir çözüm yolu yoktur. Direniş ile İsrail’i Lübnan’dan kovmayı başardık; Direniş ile caydırıcı bir güç yaratabildik; Direniş ile Lübnan'a onur ve haysiyet oluşturduk; Direniş ile Filistin, İsraille yüzleşmek için alevlendi ve direniş ile birlikte bölgedeki tekfiri terörünü hedef almayı başardık." dedi. 

ABD Hazine Bakanlığı, Mayıs 2018'de küresel terörizmi destekleme bahanesiyle birkaç Hizbullah üyesini de yaptırım listesine dahil etti. Yaptırım listesine alınan bu kişiler arasında; Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Hizbullah Genel Sekreteri Siyasi Danışmanı Hüseyin el-Halil, Hizbullah Siyasi Şura Başkanı İbrahim Emin el-Seyyid, Hizbullah Yargı Şurası Başkanı Muhammed Yezbek de var. 

ABD Hazine Bakanlığı 13 Kasım 2018'de aynı şekilde Irak'ta operasyonel, finansal ve istihbarat operasyonlarını yürütmekle suçladığı birkaç Hizbullah üyesiyle birlikte, Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin yardımcısı Salih el-Aruri de yaptırım listesine dahil edildi. 



Yeni yorum ekle