Arabistan ve Pakistan yakınlaşması Siyonistleri heycanlandırdı

Pa, 24/02/2019 - 20:44

Siyonist rejimin Haaretz gazetesi, Suudi Veliaht Muhammed bin Selman’ın geçen haftaki İslamabad ziyaretine değinerek, Pakistanlı yetkililerin Bin Selman’ı karşılama tarzını, bu ülkenin İran’dan uzaklaşmasının bir göstergesi olarak değerlendirdi.

Welayet News - Haaretz, konuyla ilgili yaptığı haberde, Pakistan’ın Suudi Arabistan’a “tabi olan ülke” haline geldiğini ve Tahran’a sırtını döndüğünü yazdı.

Haberin devamında şu ifadeler yer alıyor: Suudi Veliaht Muhammed bin Selman, İslamabad gezisinde görülmemiş bir karşılamayla karşılaştı. Bu görülmemiş karşılamanın nedeni de Riyad’ın Pakistan’a bir şekilde ekonomik canlılık şırınga etmesiydi. Bunun Bin Selman için önemli bir kazanımı vardı, o da Pakistan’ın İran karşıtı eksene mülhak olmasıydı.

Haaretz, Bin Selman’ın G-20 toplantısı ve Tunus’ta soğuk karşılandığına işaret ederek, Suudi Veliahd’in Tunus’ta soğuk karşılandığını ve geçen yılın Kasım ayında yapılan G-20 toplantısında da kenara iltildiğini ancak Pakistan’da bir kahraman gibi ilgi gördüğünü yazdı.

Bu siyonist gazetenin yazdığına göre, Bin Selman’ın Pakistan seferinde yaşanan şey, bir kurtarıcıyı karşılamaktan öte bir şeydi. Bin Selman’ın Pakistan Başbakanı İmran Han için armağan olarak getirdiği ekonomik canlılığı bir düşünün, bu hediye Pakistan ve Arabistan arasındaki buz tutumuş ilişkilerin bir bölümünün erimesine neden oldu.

Bu seferde İmran Han, Bin Selman’ın özel talebine muvafakat etti ki o da Bin Selman tarafından İran’a karşı kurulan ittifaka mülhak olmasıydı.

Haaretz’in iddiasına göre, Pakistan’ın daha önce katılımından kaçındığı İran karşıtı koalisyonun resmileştirilmesi şimdi İslamabad ve bölgenin sair ülkelerinde sonuç vermeye başladı.

Mehr haber ajansının belirttiğine göre, Pakistan ekonomisinin son derece zayif olması ve dış yardımlara acil ihtiyaç duymasından dolayı çeşitli ülkeler İslamabad’ı kendi politikalarıyla uyumlu hale getirmek için Pakistan’ın bu yumuşak karnından istifade ediyorlar. Örneğin, Suudi Arabistan çeşitli sözleşmeler kalıbında Pakistan’da 20 milyar dolardan fazla yatırım yapacağını açıkladı. Bu açıklamayı, Suudi Veliaht Muhammed bin Selman İslamabad ziyareti sırasında yapmıştı.       

Welayet News 



Yeni yorum ekle