Suudi Veliahtı Selman'dan bir ilk: Washington Büyükelçiliği'ne Prenses Rima'yı atadı

Pa, 24/02/2019 - 09:29

Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman, ilk kez babasının yerine kraliyet kararnamesi yayımlayarak, Washington Büyükelçisi kardeşi Halid bin Selman yerine bir prensesi atadı.

Welayet News - Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre Prens Selman, ülke dışında bulunan babası Kral Selman bin Abdülaziz adına yayımladığı üç kraliyet kararnamesiyle, kardeşi Prens Halid bin Selman'ın yerine Washington büyükelçiliğine Prenses Rima bint Bender bin Sultan bin Abdülaziz el Suud'u göreve getirdi.

Prenses Rima bin Bender, Suudi Arabistan tarihinde büyükelçiliğe atanan ilk kadın oldu.

Halid bin Selman'ı görevden alarak Savunma Bakanı Yardımcılığı'na getiren Selman, ayrıca Yemen'deki Husiler ile savaştan dolayı, Suudi Arabistan'ın güney sınırında görev yapan askerlere bir aylık mükafaat verilmesi talimatında bulundu.

Prenses Rima, eski Washington Büyükelçisi olan babası Prens Bender bin Sultan'dan 14 yıl sonra aynı göreve gelmiş oldu. Prenses Rima'nın 2015 yılında vefat eden ve 'Suudi diplomasisinin prensi' olarak bilinen diğer dayısı Suud el Faysal ise yaklaşık 40 yıl Dışişleri Bakanlığı koltuğunda oturmuştu.



Yeni yorum ekle