Hizbullah'ın Netanyahu'ya Cevabı

Pt, 04/02/2019 - 15:08

Hizbullah genel sekreteri yardımcısı, Siyonist rejim Başbakanı'nın, Hizbullah, Lübnan hükümetini kontrol ediyor iddialarında bulunduğu açıklamalarına cevaben, "Bu hükümet, bir ulusal birlik hükümetidir ve Hizbullah onun yalnızca %10’unu oluşturuyor." dedi. 

Welayet News - Hizbullah genel sekreteri yardımcısı Şeyh Naim Kasım, televizyonda yaptığı bir konuşmada, Siyonist düşmanın Lübnan’a karşı şimdi bir savaş başlatabilecek güçte olduğunu düşünmüyorum, ancak bu seçeneği icra etmek istiyorsa Hizbullah direnişe hazır." diye ifade etti. 

El-Ahd web sitesinin haberine göre, Şeyh Kasım konuşmasının devamında, "Lübnan-Suriye ilişkilerinin normale dönmesi gerekiyor, Başbakan Saad el-Hariri ve bu konuyla muhalefet eden diğer bazı partilerin nedeni, Amerika'nın baskılarıdır; ABD, Lübnan'ı ve bu ülkede bulunan Suriyeli mültecileri, Suriye hükümetine karşı bir baskı aracı olarak kullanmak istiyor." açıklamalarında bulundu. 

Hizbullah genel sekreteri yardımcısı, “Suriye, Lübnan'ın karasal ve ekonomik nefes yoludur ve Suriye ile ilişkilerimizi istikrara kavuşturmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız." diye ekledi. 

Şeyh Kasım, Saad el-Hariri'nin, Suriye ile kanalları açmak için zamana ihtiyacı olduğunu söyledi ve sözlerine şunları ekledi: "Suriye liderlerinden edindiğimiz bilgilere göre Lübnan, Ürdün ve Türkiye'deki tüm mültecilerin geri dönmesi için bütün olanakları sağlamaya hazırlar. Başbakan'ın, ona baskı yapan kişilere, mültecilerin geri dönmesi konusunda Lübnan'ın çıkarlarıyla ilgili kanıt göstermesini ümit ediyoruz." 

Hizbullah genel sekreteri yardımcısı, Lübnan’ın Suriye ile siyasi bir anlaşma yapmadan Suriye’yi yeniden inşa etmeyeceğini ve aynı şekilde Hizbullah’ın Suriye’nin yeniden inşasına, ticari ve ekonomik kullanımına katkıda bulunmayacağını vurguladı. 

Hizbullah genel sekreteri yardımcısı, Amerika'nın, Hizbullah'ın Sağlık bakanlığına ulaşmasına engel olmasıyla ilgili, "Eğer Washington'un Sağlık bakanlığına yaptırım uygularsa, bu tüm Lübnan’ı etkiler. ABD, Hizbullah’ın tecrübesi ışığında bakanlığın sorumluluğunu üstlenerek, Lübnanlıların bu hareketi daha çok sevmelerini istemiyor. Sağlık Bakanlığı'na dış yardımlar muhtemelen devam edecek." dedi. 

Şeyh Kasım, Sağlık Bakanı ile birlikte bir çalışma ekibinin oluşturulduğunu açıklarken, “İran ilaçlarını ithal etme gibi bir hedefimiz yok, ancak bir çözüme ulaşma ihtimaline bakabiliriz” dedi.



Yeni yorum ekle