İsrail: Hizbullah, İsrail’e Nüfuz Etmek İçin Çalışıyor

Per, 31/01/2019 - 12:57

Siyonist rejim ordusu Genelkurmay Başkanı General Aviv Kochavi, 1997'de iki helikopterin düşmesi sonucu ölen İsrailli askerleri anma yıldönümü vesilesiyle bir konuşma yaptı. Konuşmasında; "Hizbullah kendini gelişmiş silahlarla donatmaya çalışıyor ve İsrail'e nüfuz etme yollarını geliştirmek için çalışıyor." iddialarında bulundu.

Welayet News - Kochavi ayrıca Hizbullah'ın füze ve roketler ile sivilleri hedef alan operasyonlarla uluslararası anlaşmaları, savaş yasalarını ve insani değerleri açıkça ihlal ettiğini iddia etti.

Siyonist rejim ordusu Genelkurmay Başkanı konuşmasının devamında; İsrail askerlerinin, Hizbullah ve İran güçlerinin kuzey sınırlarına yayılmasına, Gazze Şeridi'ndeki "terörist planlara" karşı koymaya ve güneydeki sakinleri Gazze Şeridi ve Sina Yarımadası'ndaki "terörist" gruplara karşı destekleme hareketlerine devam edeceğini vurguladı.

Kochavi'nin bu açıklamaları, Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın son konuşmasından sonra yapıldı.

Seyyid Hasan Nasrallah, iki aydan fazla süren medya sessizliğini bozdu ve İsrail ile yeni bir savaş olursa, direniş kuvvetlerinin işgal altındaki bölgelere girmeyi planladığını söyledi.

Hizbullah Genel Sekreteri ayrıca şunları söyledi: "Bazı planlarımız arasında el-Celil'e girme de var ve bunu yapabilecek gücümüz de var, bunu yapabilecek gücümüz yıllardır vardı ve Suriye'de yaşadığımız tecrübeden sonra, şimdi bunu yapmak bizim için daha kolay oldu."

Seyyid Hasan Nasrallah, "İsrail ve Amerika'nın başında olduğu müttefiklerinin terör örgütü saydığı Hizbullah, ileri teknoloji ve yüksek hassasiyetli füzeleriyle, gelecekteki her türlü savaşla başa çıkabilecek ve istediği her noktayı hedef alabilecek güçtedir." dedi.

 



Yeni yorum ekle