Nasrallah'ın Sessizliği İsrailli Generalleri Korkuya Düşürüyor

Per, 17/01/2019 - 07:32

Hizbullah genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ın Siyonist otoritelerin kalbine attığı korku, onların peşini bir an bile bırakmıyor ve Nasrallah’ın sessizliğinden bile korkuyorlar. 

Welayet News - Seyyid Hasan Nasrallah, Siyonistleri o kadar çok korkutuyor ki konuşma yapmaması bile siyonistler tarafından tehdit olarak sayılıyor ve söylentilerle ve temelsiz iddialarla, durumu değiştirmeye ve kendilerini bu korkudan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. 

İsrail’in iddia edilen tünellerle başa çıkmak için Kuzey Kalkanı adıyla başlattığı operasyondan beri, belirli bir başarı elde edemeden bitirmesi durumunda, Siyonist medyasının Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah'ın bu konuda tepki vermesini sağlamak için propaganda yapmasına devam etmesi gerektiği açıklandı. Ancak bu çabalar amacına ulaşmadı ve Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın kararlarında bir etki yaratmadı. Bu konuda pozisyon almamaya karar vermiş ve bu durum Tel Aviv’deki siyaset kurucuları durdurmuştur. 

Seyyid Hasan Nasrallah’ın sessizliği Siyonistleri ciddi bir şekilde şaşırtıyor ve Nasrallah’ı tahrik etmek için planlarını her türlü araç ve yollarla uygulamaya çalışıyorlar; fakat başarısız oldular. İsrailliler ciddi şekilde Seyyid Hasan Nasrallah'ın pozisyonunun peşindeler. Ancak Nasrallah sessizliğiyle şu önemli mesajı verdi; Nasrallah, sadece askeri arenada değil, medya ve psikolojik savaşta da oyun ve çatışma kurallarını belirler. 

Siyonistler kendi maksatlarına ulaşmak için Seyyid Hasan Nasrallah’ın bedensel yönüyle alakalı söylentiler ortaya attılar ama yolda da başarı elde edemediler. 

Ray El-Yevm gazetesi bu konu hakkında şöyle yazdı: “Seyyid Hasan Nasrallah’ın sessiz kişiliği yeni bir pozisyon alma olarak sayıldı ve savaş dahil, gelecekte beklenmeyen şeylerin nedeni olabilir. İsrail istihbarat bakanı Yisrael Katz'ın ve işgal rejiminin diğer yetkililerinin açıklamaları bu gerçeği temsil ediyor. 

Katz’ın iddiası olan, Seyyid Hasan Nasrallah’ın sessizliğinin İsrail’in Hizbullah’ın tünellerini yıkması konusundaki şokunun bir göstergesi olduğuna değinen gazete, bu yorumun yüzeysel bir analiz ve de güvenilirlik ve bilimsel sebeplerin eksikliğini yansıttığını ifade etti. 

Ray El-Yevm gazetesi, İsrail’in tünelleri yok etme çabalarını İsraillilerin kendilerini bile ikna etmeyen bir gösteri olarak tanımladı. Bir grup İsrail medyası, bu operasyonu Bünyamin Netanyahu'nun, kendisine ve eşine atfedilen yolsuzluk suçlamalarını saptırma teşebbüsü olarak nitelendirdi. Aynı sebepten dolayı, polis idari müfettişleri şimdi İsrail başsavcısından, Netanyahu ve karısına yönelik adli soruşturma başlatılması çağırısında bulundu. 

Ray El-Yevm gazetesi Seyyid Hasan Nasrallah’ın sessizliğinin nedenini; İsrail’in bu gösterisinin cevap verme ve tepki göstermeye bile değmeyecek kadar değersiz olduğunu göstermek olabileceğini belirtti. Çünkü cevap verirse, o zaman gerçekten biraz itibar kazandırmış olacak.  

 

Öte yandan, Hizbullah lideri sessizlik stratejisiyle, psikolojik savaşta Siyonist düşmanın kafasını karıştırmak ve Siyonistlerin sinirleriyle oynamak istiyor. 

İsrailliler, Seyyid Hasan Nasrallah ve onun hastalığı hakkında söylentiler ortaya atarak; medya araçlarında görünen dolaylı bir tepki vermesi için baskı altına almaya çalışıyorlar. Ancak, Hizbullah genel sekreteri ve çevresi, oyunun kurallarını iyi biliyorlar ve bu tuzağa kolayca düşmüyorlar. 

Bu arada, yakın zamanlarda Lübnan Hizbullah hareketi Lübnan'a karşı herhangi bir saldırının gerçekleştirmesi durumunda Siyonist rejime uyarı niteliğinde bir video mesajı yayınladı. Bu video "Eğer küstahlaşırsanız, pişman olacaksınız" adıyla, İbranice altyazıyla yayınlandı. Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın sözlerinin bir kısmını içeren mesaj, Siyonistlerin Lübnan'a saldırıları konusunda uyarıda bulunuyor. Seyyid Hasan Nasrallah bu uyarıda, Lübnan'a yapılan herhangi bir Siyonist saldırının Hizbullah'ın kararlı cevabı ile yüzleşeceğini vurguluyor. Hizbullah Genel Sekreteri, “Lübnan’a yönelik herhangi bir saldırıya, hava saldırısına ve bombalanmasına kesinlikle cevap vereceğiz” diyor. 

 



Yeni yorum ekle