El-Ahbar: ABD, Lübnan'ı Ambargoyla Tehdit Etti

Çar, 16/01/2019 - 20:31

Bir Lübnan gazetesi ABD’nin, Lübnan’a Suriye’yi Beyrut’taki Arap zirvesine katılmaya davet etmesi ve Suriye rejimine destek vermesi konusunda uyarıda bulunduğunu duyurdu.

Welayet News - El-Ahbar gazetesi, ABD yetkililerinin, Suriye'nin dahil olduğu Beyrut'taki Arap ekonomi zirvesine karşı olduklarını ve Suriye'yi yeniden inşa etme veya Suriye rejimini destekleme sürecine dahil olmaları durumunda yaptırımlarla tehdit ettiklerini bildirdi.

Bu haberin devamında, bu mevcut bilgilerin Washington’daki Lübnan Büyükelçiliğinin Beyrut’a gizli mesajında yer aldığı belirtiliyor.

Bu gizli mesaja göre, ABD’deki Lübnan diplomatik heyeti, Amerika yetkililerinden Suriye’yi Beyrut’taki Arap zirvesine katılmaya davet etme konusundaki görüşlerini bildirmeye çağırdı.

ABD'li yetkililer ayrıca Lübnanlı taraflara, Suriye'nin zirveye katılmaları için davet edilmemeleri gerektiğini ve Lübnan'ın Suriye'ye finansal destek veya yeniden yapılanma sürecine katılması için yapacağı her eylemin Beyrut'a yaptırım getireceğini bildirdi.

Arap ekonomi zirvesinin önümüzdeki Pazar günü Beyrut'ta yapılması planlanıyor.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle