Amerikalı Yetkililerin Saad el-Hariri ile Görüştükten Sonraki İran ve Hizbullah Kampanyası

Sa, 15/01/2019 - 17:08

Amerika Dışişleri Bakan yardımcısı, Lübnan Hükümeti Başbakanı ile görüştükten sonra İran'a müdahele etti ve Hizbullah'ı terörist milis olarak nitelendirdi.

Welayet News - ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı David Hill, geçtiğimiz hafta cumartesi günü Lübnan'a gitti ve Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Başbakan Saad el-Hariri, Dışişleri Bakanı Cebran Basil ve Meclis Başkanı Nebih Berri gibi çeşitli yetkililerle bir araya geldi.

David Hill, Saad el-Hariri ile Beyt el-Vasat olarak bilinen evinde görüşmeden sonra ABD'nin, Hizbullah ve İran aleyhindeki iddialarını yineleme fırsatını kullandı.

Lübnan’ın el-Mustakbal gazetesinin haberine göre, Hill görüşmeden sonra, "Lübnan sınırını güvence altına almak, hukukun üstünlüğünü sağlamak ve ülkenin iç güvenliğini korumak için Lübnan silahlı kuvvetlerinin ve Ulusal Güvenlik Güçlerinin eylemlerini destekliyoruz. Hizbullah gibi terörist örgütlerin proaktif faaliyetlerine sponsor olmak da dahil, İran'ın bölge genelinde tehlikeli faaliyetlerine karşı koyma çabalarımıza devam edeceğiz. Lübnan’ın kendisini savunma hakkı vardır, bu Lübnan Hükümeti'nin tek hakkıdır ve devletlerin kontrolü dışındaki militanların varlığı kabul edilemez, (bu milisler) bugün İsrail’deki mavi hat üzerinden saldırı tünellerinin açılması veya yüz binden fazla bölgesel güvenlik füzesinin toplanması ile tehdit ediyor." iddialarında bulundu.

Hill, "Uluslararası toplum Lübnan devletinin durumunu yakından izliyor, kabine üyelerinin seçimi yalnızca Lübnanlıların kendilerini ilgilendiren bir mesele, ancak seçilecek hükümet türü hepimiz için önemli." açıklamalarında bulundu.

Ancak Nebih Berri, Hill ile görüşme fırsatını kullandı ve Siyonist rejim tarafından Lübnan hava, kara ve denizin sahasının daimi ihlallerinin derhal durdurulmasını istedi. Ayrıca Suriye'deki siyasi çözüme ve Lübnan-Suriye ilişkilerinin geri dönüşüne duyulan zaruri ihtiyacı vurguladı.

Yarım saatlik Cebran Basil, Hill görüşmesinde de bölgesel gelişmelere odaklanıldı; Basil, Lübnan’ın Suriye’nin yeniden inşasına gireceğini belirtti. Lübnan Dışişleri Bakanı Siyonist rejimle sınırdaki gelişmelere de dikkat çekti ve Lübnan'ın sınırlarını koruyacağını söyledi.

 



Yeni yorum ekle