Hizbullah: Amerika Lübnan’da Siyasi Başarılar Elde Etmeyecek

Pt, 14/01/2019 - 13:59

Hizbullah Yürütme Konseyi üyesi, direnişin hesabına göre ABD Lübnan'da herhangi bir başarı elde edemeyek çünkü direniş denklemleri sağlam ve istikrarlıdır dedi.

Welayet News - Hizbullah Yürütme Kurulu üyesi Şeyh Nebil Kavuk, Hz.Zeynep'in doğum günü münasebeti dolayısıyla yaptığı bir konuşma sırasında, direnişin fedakarlıklarının, İslam ümmetinin başarılarından geldiğini ve tekfircilerin, İsrail'in ve Amerikan'ın Suriye'deki projelerini bozduğunu açıkladı.

Şeyh Kavuk sözlerine şunları ekledi: "Washington bugün Suriye’deki planının bozulduğunu itiraf etti, özellikle de ABD Başkanı Donald Trump’ın askerlerini Suriye’den çıkarma kararını vermesi, bunun kendisi ABD’nin bölgede yenildiğine dair resmi bir itiraftır."

Amerika Birleşik Devletleri'nin gerçi çekilmesi ve Suriye'nin zaferi, onun direnişinde ve ekseninde yatmakta, bu zaferlerde bölgede yeni denklemler ortaya çıkarmakta, direnişin gücünü güçlendirmekte ve diğer taraftan İsrail-Suudi ve Amerika eksenini zayıflatmaktadır.

Şeyh Kavuk daha sonra, Amerika’nın bölgeye ve Lübnan’a seyahat etmesinin Amerika’nın geri çekilme sahnesini bölgeden gizlemeyeceğini, direniş zaferinin ve ekseninin çizdiği denklemleri değiştiremeyeceğini ve ABD’nin direniş hesabına göre Lübnan’da herhangi bir başarı göstermeyeceğini zira direniş denkleminin sabit ve sağlam olduğunu, Amerika'nın hiçbir seyahati, söylemi ve gözdağı onu sarsmaz diye ifade etti.

ABD'nin Lübnan Büyükelçiliği Cumartesi günü akşamı, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı David Hill'in üst düzey Lübnan yetkilileriyle, ikili ve bölgesel sorunları konuşmak için Beyrut'a gittiğini duyurdu.

ABD Lübnan Büyükelçiliği, Hill’in Lübnan’la ve halkıyla iyi ilişkileri olduğunu söyleyen bir açıklamada, ABD’nin Lübnan Hükümeti'ne meşru güvenlik daireleri de dahil olmak üzere desteğini vurgulamak için Lübnan’a geri döndüğünü ve Lübnan'ın hala önemli komplolarla mücadele ettiğini söyledi.

ABD Lübnan Büyükelçiliği bildirisinin devamında Hill, ABD’nin Hizbullah’ın Lübnan’da ve bölgedeki gergin faaliyetleri olarak nitelediği hareketleri konusundaki endişelerini vurguladı.

 



Yeni yorum ekle