BAE: Sokotra Adası'nı Geri Alacağız!

Sa, 01/01/2019 - 17:42

Birleşik Arap Emirlikli bir yetkilinin Yemen'deki Sokotra Adası ve onu ele geçirme hakkındaki açıklamaları, BAE'nin bu adadaki uzun süreli askeri varlığındaki hedeflerini ortaya koydu.

Welayet News - Sosyal medyada tartışmalı bir videonun yayınlanması üzerine birçok tartışma yaşandı ve BAE'nin Yemen'deki Sokotra Adası'ndaki hedefleri ile ilgili soruları gündeme getirmiş ve BAE'ne Yemen adasını işgal etme, ele geçirme ve topraklarına ekleme suçlamaları yapılmıştır. 

Bu tartışmalı video üzerine bir Birleşik Arap Emirlikli yetkili, Sokotra Adası sakinlerinden oluşan bir grupla yaptığı görüşmede şöyle dedi: "Sokotra Adası'nın BAE'nin bir parçası olacağını ve sakinlerinin talep etmeden vatandaşlık (BAE) alacağını vurgulamak istiyorum."

Tarihi bozmaya yönelik yeni bir girişimde, BAE yetkilisi; Sokotra tarihinin Birleşik Arap Emirlikleri ile eskiden beri ortak bir tarihi olduğunu iddia etti.

BAE Dışişleri Bakanı Yardımcısı Enver Karkaş daha önce, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Yemen'in Sokotra Adası'ndaki sorgulanan hareketlerine cevaben, bu adanın Birleşik Arap Emirlikleri'yle tarihi ve nispi bağları olduğunu söylemişti.

Sokotra Adaları, Somali kıyılarına yakın olan Aden Körfezi ve Hint Okyanusu arasında uzanır ve BAE Kuvvetleri'nin işgalinden önce devrik Yemen Hükümeti'nin ve müttefiki Riyad Kuvvetleri'nin kontrolündeydi.

Sokotra Adası sakinleri defalarca bölgenin Birleşik Arap Emirlikleri tarafından askeri işgalini kınayan gösteriler düzenlediler.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle