Hiçbir Ülke İran Kadar Filistin Halkını Desteklememiştir

Sa, 01/01/2019 - 13:51

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, bu hareketin İslam İnkılabı'yla olan ilişkisini tarihi olarak niteledi ve “İran halkına, Filistin ve Lübnan’daki direnişi destekledikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

Welayet News - Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, İran'a yaptığı ziyaretin amacı hakkında el-Ahd haber ajansıyla yaptığı röportajda şunları söyledi: "İran İslam Cumhuriyeti ile Filistin halkı ve Filistin İslami Cihad Hareketi arasındaki ilişkinin niteliği göz önüne alındığında, bu yolculuğa doğal gözüyle bakıyoruz. Bu gezi bu koalisyonu ve tarihi ilişkiyi vurgulamaktadır." 

En-Nehhale konuşmasına şunları ekledi: "Zaman içinde bu ilişkide hiçbir değişiklik olmamıştır. Gezi, İran’ın önemi, bölgesel ve uluslararası statüsü ve bölgedeki Filistin halkının destekçisi olarak bölgedeki siyasi rolünün önemi nedeniyle Filistin halkının kaygılarını ve bölgeyi tehdit eden sorunları tartışmayı ve bu ilişkiye katkı amacıyladır."

Filistin İslami Cihad Hareketi genel sekreteri Ziyad en-Nehhale, İran İslam Cumhuriyeti yetkilileri her zaman Filistin halkının himayesini ve desteğini üstlendi ve onlar bizim yanımızda öyle durdular ki bölgede başka hiçbir yetkili bu şekilde durmadı, bu nedenle Filistin ve Filistin halkının her zaman dosyalarında yerleri olduğunu görüyoruz. Filistin ve Lübnan’daki direnişi destekleyen ve savunan İran halkına bu büyük çabaları için teşekkür ve takdir ediyoruz."

 



Yeni yorum ekle