Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmek İslam ümmeti için kara bir leke

Sa, 11/12/2018 - 23:29

Lübnan Hizbullah’ı Merkezi Konsey üyesi Şeyh Nebil Kavuk, Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmenin İslam ümmeti için kara bir leke olduğunu belirterek, bu rejimin direniş cephesi karşısında duracak güçte olmadığını söyledi.

Welayet News - Lübnan’ın Nebtiyye iline bağlı Safdu’l-Battih bölgesindeki Hüseyniye’de bir konuşma yapan Lübnan Hizbullah’ı Merkezi Konsey üyesi Şeyh Nebil Kavuk, “Kabineyi kurmak için seçilmiş başbakan hükümetinin ümründen 200 gün geçti ama hala bu kabine tamamlanmadı. Lübnan ekonomik ve geçim alanında çeşitli sorunlarla boğuşma halinde” dedi.

Şeyh Nebil, şöyle devam etti: “Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri parlemanto seçimlerinden çıkan sonuçları dikkat almak istemiyor, kendi görüşünü dikte etmeye çalışarak parlemantoda bir konuma gelen bağımsız Ehli Sünnet milletvekillerinin hakkını tanımak istemiyor. Hizbullah ise onların hakkını savunuyor”.

Direniş cephesinin 1984 yılından beri düşmanlara, özellikle Amerika’ya karşı tek vücut halinde durabildiğini ifade ederek, direniş cephesinin stratejik önemine dikkat çeken Şeyh Nebil Kavuk, Lübnan’ın bölgede Siyonist rejime karşı en çok durup mücadele eden ülkelerden biri olduğunu söyledi.

Hizbullah Merkezi Konsey üyesi, “İsrail, direnişe karşı durma gücü olmadığı halde çeşitli ülkeleri tehdit ediyor, direniş cephesi Siyonist rejimin bütün denklemlerini boşa çıkarmış ve bu rejime karşı Lübnan’ı savunmuştur” dedi.

Şeyh Nebil, konuşmasının devamında: “Direniş bugün azametli, sarsılmaz ve görkemli bir duruş sergiliyor, İslam ümmetinin izzetini savunuyor ama buna karşı ise Suudi Arabistan ve diğer körfez ülkelerinin İsrail’le  ilişkileri normalleştirdiklerini görmekteyiz, bu tür girişimler İslam ümmeti için kara bir lekedir, Filistin, İslam ve Arap ümmeti için bir tehlikedir” ifadelerine yer verdi.

Hizbullah’ın yeni kabinde bir milletvekili olmasın diye hem Suudi Arabistan hem Amerika tarafından Lübnan’a türlü baskılar yapıldığını belirtmek gerek. Hizbullah’ın son parlemanto seçimlerini kaybetmesi için başlattıkları çalışmalar bir yere vardı, aksine Hizbullah ve müttfikleri öncekinden daha güçlü şekilde oy sandıklarından çıktılar. Şimdi ise Hizbullah’ın kabideki etkinliğini önlemek için çabalıyorlar ama bu planı uygulamak için hiçbir yasal yollarını bulunmuyor, sadece Saad el-Hariri’nin tercihlerini bu iş için kullanabilirler.              

Welayet News



Yeni yorum ekle