Siyonist İsrail’den Hizbullah tünelleriyle ilgili açıklama

Cu, 07/12/2018 - 10:17

İsrail rejimi, Hizbullah’ın kazdığı tünellerle İsrail’in kuzeyini ele geçirmeyi hedeflediğini açıkladı.

Welayet News - İki gün önce Lübnan sınırında Hizbullah’ın tünellerini imha etmek amacıyla kazı ve sondaj operasyonları yapan İsrail rejimi, Hizbullah’ın İsrail’in kuzeyi ile diğer bölgeleri arasındaki bağlantıyı kesmeyi hedeflediğini açıkladı.

Times of Israel’in haberine göre üst düzey bir İsrailli subay Hizbullah’ın Kefer Kila’dan İsrail içine uzanan tünelleri, önümüzdeki bir topyekun savaşta sürpriz saldırılar için kullanacağını söyledi.

Söz konusu İsrailli subay harita üzerinde açıklamalar yaparak Hizbullah özel kuvvetlerinin bu tünel ile “90. Yolu” keserek el-Matla’nın İsrail’in diğer yerleriyle irtibatını koparmayı hedeflediğini öne sürdü.

İsrail ordusuna göre Hizbullah bu tüneller aracılığıyla yaşanacak topyekun bir savaşta önce el-Matla köyünü ardından da el-Celil’i ele geçirmeyi hedefliyor.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, tünellerin İsrail açısından büyük bir tehlike oluşturduğunu belirtirken, söz konusu İsrailli komutan, tünelleri yok etme operasyonunun başlamasından beri bu tünellerin hiçbirinin tam olmadığını gördüklerini belirtti ve tünellerin mevcut haliyle İsrail için öncelikli bir tehdit oluşturmadığını söyledi.

İsrailli komutan, “Bu tünellerden hiçbiri yarınki bir savaş için hazırlanmış değil. Bunların operasyonel olarak kullanılabilmesi için bazılarının birkaç aya bazılarının ise birkaç yıla ihtiyacı var. Hizbullah ise haftada birkaç metre ilerleyebiliyor. Biz bunların kuzeydeki halkımız için gerçek bir tehlike haline gelmeden yok etmeye karar verdik.

Tünelleri yok etme operasyonunun aniden başlatılarak Hizbullah’a sürpriz yapıldığını belirten İsrailli komutan, Hizbullah’ın örgüt içinde dahi bu tünellerden herkese söz etmediğini kendilerinin ise tüm tünelleri tespit ettiklerini haritalarını çıkardıklarını ve bunların tamamını yok edeceklerini söyledi.



Yeni yorum ekle