Hizbullah’ın Gücü İsrail’i Korkutuyor

Sa, 04/12/2018 - 10:38

İsrail medyası bu rejimin Savunma Bakanlığı’ndaki yetkililerin Lübnan Hizbullah Hareketi’nin saldırı gücünden endişe ettiklerini açıkladı.

Welayet News - Al-Nashra sitesinde yer alan habere göre, İsrail medyası Tel Aviv'in özellikle Rusya'nın Suriye ordusuna S-300 savunma sistemi göndermesinin ardından bölgesel gelişmeler konusundaki endişelerini açıkladı.

İsrail'in Lübnan’daki son gelişmelerden endişe duyduğunu açıklayan Haaretz gazetesi, İsrailli yetkililerin Moskova’nın artan bölgesel çıkarları sayesinde Suriye’ye S-300 sistemi göndermekle bu ülkeye destek sağlamasını büyük endişeyle takip ettiğini yazdı.

Gazetede, “Hizbullah Hareketi halihazırda İsrail’le savaşma peşinde değil, ancak Suriye krizi sırasında saldırı gücünün gelişmesi ve üyelerinin bir kısmının Lübnan'a dönüşü İsrail Savunma Bakanlığı'ndaki yetkililerin endişelenmesine yol açmıştır” ifadelerine yer verildi.

Bunlara ilave olarak İsrail'in Arapça yayınladığı Al-Masdar sitesi de güvenlik kaynaklarına dayandırdığı bir açıklamada bu rejimin Perşembe günü Suriye'nin bazı bölgelerine yönelik kısıtlı bir şekilde saldırı düzenlediğini bildirdi.

 



Yeni yorum ekle